Afbeelding
Foto: ProRail

NS gaat reizigers beter informeren over spoorwerkzaamheden in 't Gooi

B2b

HILVERSUM - NS gaat reizigers beter informeren over de gevolgen van de spoorwerkzaamheden rond Naarden-Bussum. Ook vangen NS-medewerkers omreizenden op bij gesloten poortjes om extra kosten voor de reiziger te voorkomen. Deze toezeggingen heeft NS aan Rover gedaan.

Van 3 tot en met 25 augustus vinden er grootschalige spoorwerkzaamheden plaats rond Naarden-Bussum en Weesp. Tijdens deze periode is er beperkt treinverkeer in deze omgeving. De gevolgen hiervan zijn te merken voor reizigers op trajecten rondom Hilversum, Naarden-Bussum, Weesp, Amersfoort en Flevoland.

Media Park
Rover heeft NS gewezen op het belang van betere informatievoorziening. Op een aantal trajecten, zoals tussen Amsterdam Muiderpoort en Hilversum Media Park, krijgen reizigers de komende weken met wel zes verschillende omreisroutes te maken. Ook kan het voorkomen dat reizigers moeten omreizen via een station met gesloten poortjes, waarbij het passeren van deze poortjes extra geld kan kosten. Rover heeft NS gevraagd dit op te lossen.

Maatregelen
In reactie op het signaal van Rover heeft NS verschillende maatregelen getroffen. Zo worden reizigers die extra poortjes passeren tijdens een omreisroute door NS-medewerkers doorgelaten om extra kosten te vermijden. Ook attendeert NS reizigers op de afwijkende omreisroutes die de komende weken te verwachten zijn. Daarbij worden extra informatiemiddelen zoals de stadionomroepberichten gebruikt.  Rover is tevreden met deze reactie van NS. De reizigersorganisatie roept reizigers wel op om de reisplanner vaker te raadplegen omdat deze pas tien dagen voor vertrek actueel is.

De ruim drie weken durende werkzaamheden aan het spoor tussen Hilversum en Amsterdam begonnen afgelopen zaterdag. Het spoor, de seinen en de bovenleiding worden vernieuwd. Twee overwegen worden smaller gemaakt. Een groot aantal wissels verdwijnt en er komen twee nieuwe wissels bij. Het station wordt beter ingericht en toegankelijker gemaakt. Bovendien komt er een nieuwe onderdoorgang bij het Naardermeer. Voor dieren komen er nieuwe faunapassages, zodat ook zij het spoor veilig kunnen oversteken. Vanaf 14 augustus worden bij Weesp elf wissels vernieuwd.

Imponerende cijfers
Honderden mensen werken dag en nacht aan de spoorvernieuwing rond Naarden-Bussum. Hier nog wat getallen (bron ProRail):
20.000 ton spoorgrind (ballast)
7 kilometer bovenleidingsdraad
3,5 kilometer spoorstaven
243 kilometer kabel
1 nieuw relaishuis plaatsen
3 relaishuizen weghalen
18 wissels verwijderen
2 nieuwe wissels aanleggen

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant