Afbeelding
Foto: \Pixabay

Honderden ondernemers in Weesp vragen financiële bijstand aan

B2b

WEESP Weesp wordt ook in de werkgelegenheid zwaar getroffen door corona. Het aantal WW-uitkeringen is tot en met eind juli gestegen naar 402 (april: 354). Hiermee wordt Weesp relatief het zwaarst getroffen in de regio Gooi en Vechtstreek. Verder zijn er 244 aanvragen gedaan in het kader van de NOW- en 638 aanvragen voor de Tozo-regeling.

Dit blijkt uit een overzicht van onder andere de plaatselijke economische ontwikkelingen van het college van B en W. In juni 2019 waren er 285 aanvragen voor een WW-uitkering. Dat is een stijging 41 (1 procent) over een jaar. 

Substantieel omzetverlies
Verder waren er op 5 juli (de laatst bekende stand van zaken) bij het UWV 244 NOW- aanvragen toegekend. Deze regeling is bedoeld voor werkgevers die als gevolg van het coronavirus kampen met een substantieel omzetverlies (ten minste 20 procent. Op 30 april waren het er 180. “Een deel van de instromers zal een relatief korte uitkeringsperiode hebben opgebouwd en dus na betrekkelijk korte tijd een bijstandsuitkering aanvragen bij de gemeente”, meent het college.

Verder hadden 480 ondernemers een beroep gedaan op inkomensondersteuning via de Tozo 1-regeling (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers). Daarna kwam Tozo-2 die wat meer specifiek was en daarvoor hebben 158 zelfstandigen een aanvraag gedaan. Om voor deze regeling in aanmerking te komen, wordt ook het partnerinkomen en het eigen vermogen beoordeeld.
Tevens zijn 32 aanvragen voor bedrijfskrediet ontvangen, waarvan er 6 zijn afgewezen en 9 zijn ingetrokken omdat de situatie beter was dan verwacht. Onder Tozo 2 zijn inmiddels 6 aanvragen gedaan.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant