Momenteel wordt er hard gewerkt aan de Waterlinie.
Momenteel wordt er hard gewerkt aan de Waterlinie. Foto: WeesperNieuws

IVW vraagt om overnachtingsplek chauffeurs bij de Waterlinie

B2B

WEESP Ondernemersvereniging IVW heeft bij de bestuurscommissie Stadsgebied Weesp gevraagd of er bij de nieuwe ontsluitingsweg de Waterlinie een overnachtingsplaats met faciliteiten voor vrachtwagens kan komen.

De Waterlinie is de nieuwe ontsluitingsweg die vanaf de A1 via de westzijde om Weespersluis komt te lopen. Momenteel wordt hier hard aan gewerkt met als doel dat de weg eind april in gebruik kan worden genomen. In de aanloop naar dit moment heeft de IVW aan Jan van der Does, portefeuillehouder ondernemen binnen de bestuurscommissie, gevraagd of er een overnachtingsplaats kan komen voor chauffeurs en ook of er voorzieningen kunnen komen voor ‘groene mobiliteit.’ Daarbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld laadmogelijkheden voor elektrische voertuigen.

Het is niet aan de bestuurscommissie om dit soort besluiten te nemen en planologisch moeten er heel wat hobbels worden overwonnen, maar Van der Does heeft laten weten sympathiek te staan tegenover het idee. De IVW houdt de vinger aan de pols.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant