De zaak in betere tijden
De zaak in betere tijden

Blommepandje staat weer leeg

B2b

WEESP - 'Opeens' was-ie dicht, de bloemenzaak van Karin Locht op de Nieuwstad. De Muidense heeft lang geprobeerd het hoofd boven water te houden, maar moest op een gegeven moment de knoop doorhakken. "Voor veel mensen kwam de sluiting inderdaad vrij onverwacht", erkent Locht.

In december 2013 opende Karins Bloemenboutiek de deuren in het Blommepandje op de hoek Nieuwstad/Breedstraat. Het gerestaureerde pandje had daarvoor jaren leeggestaan. De bloemenzaak met de kleurrijke uitstalling bij de entree werd gezien als een waardevolle aanwinst voor het centrum.

Wind tegen
Diezelfde uitstalling buiten kostte Locht handenvol geld. "De precario is in Weesp niet mis. Daarbij was de Nieuwstad opengebroken toen ik hier begon. Tel daar de recessie bij op en het feit dat supermarkten ook steeds meer bloemen verkopen... dan kun je best stellen dat ik als ondernemer de wind tegen heb gehad."

Naar de tuin
Locht heeft enkele dagen leegverkoop gehouden. Aan wie het vroeg, gaf ze toe te gaan sluiten. "Ik heb veel lieve reacties gehad van mensen die het jammer voor mij vonden en jammer voor Weesp." Wat ze niet heeft verkocht gaat naar haar tuin in Muiden, een bloeiende erfenis van 1,5 jaar ondernemerschap in Weesp.

Locht heeft geen idee wat ze hierna gaat doen. "Eerst ga ik dit allemaal netjes afronden en dan ga ik maar eens goed nadenken over de toekomst. Ik zal niet snel weer voor mezelf beginnen."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant