Afbeelding
Foto: PR

Duizend vmbo’ers actief op Techniekdagen Gooi en Vechtstreek

Bedrijven

GOOISE MEREN - Duizend vmbo KBB- en GTL-leerlingen uit de Gooi en Vechtstreek nemen van maandag 7 tot en met 10 maart deel aan de Techniekdagen op de locaties Bouw- en Installatiemensen Gooi en Vechtstreek en MBO Hilversum in Bussum.

Tijdens de Techniekdagen krijgen jongeren inzicht in de mogelijkheden van leren en werken in de techniek. Het doel is het bevorderen van instroom in technisch onderwijs en bedrijfsleven in de regio Gooi en Vechtstreek. Techniek is overal. Niet alleen in de industrie, maar ook in ons dagelijkse leven. Gezien de doorlopende technische ontwikkelingen van producten en diensten, is de techniek ook in de toekomst een belangrijke werkgever.

Zelf aan de slag

De vmbo-leerlingen gaan zelf actief aan de slag met toepassingen in de techniek. Tijdens een programma van anderhalf uur maken zij kennis met verschillende mogelijkheden van werken in de techniek. Er is keuze uit verschillende activiteiten, zoals een workshop over de constructie van een brug, ICT, 3D Printing, productietechnologie in de metaal, autotechniek, laboratoriumtechniek, technische hulpmiddelen in de zorg, de techniek achter medicijnen en het programmeren van robots.
De Techniekdagen zijn onderdeel van Sterk Techniekonderwijs het Gooi die met het platform Maak het met Techniek alle kinderen uit het Gooi hun talenten voor techniek wil laten ervaren.

Info: www.maakhetmettechniek.nl/vmbotechniekdagen 

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant