Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Onbehagen om woning dode man

Buurt / wijk

WEESP - Buren van de eerder deze maand gevonden overleden bewoner van het J.H. Leopoldhof voelen zich erg onbehaaglijk. Het huis van de dode man kan voorlopig niet worden ontruimd. Geur en ongedierte worden zo goed mogelijk bestreden maar de situatie blijft en voelt naar en onsmakelijk, zo laten onderburen weten.

De begin deze maand gevonden bewoner lag al langere tijd dood in zijn woning. Zijn lichaam is diezelfde dag uit het huis gehaald, maar zijn bezittingen staan er nog steeds. De man was erg op zichzelf en had weinig sociale contacten. Woningcorporatie Ymere en de gemeente Weesp zouden de woning graag ontruimd en grondig schoon gemaakt zien, maar vanwege een nog lopend nazatenonderzoek kan er voorlopig nauwelijks actie worden ondernomen. Zolang de huisraad en andere spullen nog in de woning aanwezig zijn, zijn nare geuren en ongedierte niet honderd procent te bestrijden.

Een ontdane onderbuurman laat weten dat vliegen via de ventilatiegaten aangrenzende woningen binnenkomen. Ook heeft hij maden aangetroffen, die door de luchtschacht naar beneden waren gevallen. Ymere kan zich de onbehaaglijke gevoelens van de omwonenden goed voorstellen, maar zegt aan handen en voeten gebonden te zijn door wettelijke bepalingen. De corporatie laat weten te doen wat ze kan.

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant