Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Foutparkeerder station zoekt medestanders, gemeente grijpt in

Buurt / wijk

WEESP - Een verongelijkte foutparkeerder heeft de afgelopen dagen briefjes onder de ruitenwissers van auto's achter het station geplaatst. De man of vrouw probeert andere parkeerders aan te sporen te klagen bij de gemeente. 

De foutparkeerder kreeg zelf onlangs een boete vanwege zijn parkeeractie en klaagde daar vervolgens over aan het adres van de gemeente. De foutparkeerder stelt dat het te druk is op de parkeerplaats om goed te kunnen parkeren. "De gemeente kan wel parkeerverboden plaatsen of handhavers sturen die verbaliseren, maar dat lost het probleem niet op", aldus de foutparkeerder op het briefje onder de ruitenwisser. De foutparkeerder roept vervolgens andere parkeerders op een mailtje te sturen naar de gemeente. 

Handhavers van de gemeente zagen het briefje van de foutparkeerder ook en hebben ze weggehaald. De gemeente laat weten graag te reageren op de actie van de foutparkeerder. "Deze actie is van een foutparkeerder, die de gemeente heeft aangeschreven om een oplossing te zoeken voor de drukte rondom het station. De gemeente heeft geantwoord dat het bezig is om samen met de NS om voor geheel Weesp, inclusief het station, een nieuw parkeerplan op te stellen. Een plan waarin de parkeerdruk wordt gereguleerd. De oproep om een mail te sturen aan de gemeente Weesp om zo extra druk te zetten, draagt niet bij aan versnellen van het proces", aldus de gemeente. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant