Afbeelding

Ingezonden: Waarom moest de geheime schommel weg?

Buurt / wijk

WEESP Op de Draaierschans in de hoek van de Achtergracht en de Wilhelminastraat hing zo’n twintig jaar lang een ‘geheime’ schommel, opgehangen door buurtbewoners. Tot groot verdriet van de buurtkinderen is de schommel plotseling weggehaald. Maaike Kemmink en Merijn Doggen stuurden hier een ingezonden brief over in: 

‘De ‘geheime’ schommel op de Draaierschans in de hoek van de Achtergracht en de Wilhelminastraat is tot verbazing van buurtbewoners ineens verwijderd door handhavers van de gemeente Weesp. Begin deze eeuw is de schommel door buurtbewoners opgehangen voor het plezier van de buurtkinderen. Vele kinderen in Weesp zijn met deze geheime schommel opgegroeid. Of omdat ze er in de buurt wonen of omdat ze er langs komen tijdens wandelingen. Ongelukken zijn nooit gebeurd. Er zouden in het verleden zelfs afspraken zijn gemaakt met een oud-burgemeester dat de schommel mag blijven hangen. Een gedoogconstructie dus, waarbij de boomhut die destijds ook werd gemaakt wel moest worden weggehaald. De handhavers van de gemeente hebben gehandeld na een klacht van een mede-Weesper. De schommel zou de boom beschadigen. Daarvoor is geen enkel bewijs, hij groeit en bloeit al jaren prachtig ook met het touw rond z’n tak. Een specht veroorzaakt waarschijnlijk meer schade. De kinderen die in de buurt van de schommel wonen zijn ontzettend verdrietig en missen hun spannende geheime schommel waarop ze, al zo lang ze zich herinneren, bij mooi weer dagelijks spelen.’ 

De twee eerste foto’s zijn gemaakt recent nadat de schommel is verwijderd. De andere foto komt uit 2005 en is van een oud-buurtbewoner.

Ook reageren op lokaal nieuws? Stuur uw beknopte bijdrage, bij voorkeur met een foto van de kwestie/situatie, naar redactie@weespernieuws.nl. De redactie beslist of een ingezonden brief wordt geplaatst.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant