Vanaf vrijdagmiddag is de pop-up festivalwinkel in de Slijkstraat open.
Vanaf vrijdagmiddag is de pop-up festivalwinkel in de Slijkstraat open.

Festivalwinkel in de Slijkstraat

Cultureel

WEESP - Het Weesp Chamber Music Festival krijgt vanaf vrijdag een eigen festivalwinkel in de Slijkstraat.

In de pop-up winkel op nummer 46, waar ook de verkiezingswinkel was, worden de kaarten verkocht voor het festival, maar er is veel meer te doen.

Violen
Zo komen er musici studeren en zijn er opnames te zien van vorige edities van het jubilerende Weesp Chamber Music Festival. Weesper vioolbouwer Theo Marks toont violen in aanbouw.

Programma
De winkelmedewerkers kunnen natuurlijk alles vertellen over het extra feestelijke lustrumprogramma van het festival dat dit jaar voor de vijfde keer wordt gehouden, van donderdag 12 tot en met zondag 15 april.

Sfeer proeven
"Het idee is dat mensen in de winkel met een kopje koffie erbij vast de sfeer kunnen proeven van wat er komen gaat tijdens het festival", vertelt Ria van der Giessen van de organisatie. Veel musici komen al begin van de week van het festival naar Weesp en ieder jaar moet de organisatie plekken zoeken met een piano waar zij kunnen studeren. "In de winkel staat een vleugel en zo hebben we er een mooie plek bij waar musici in- en uit kunnen lopen om te studeren."

Openingstijden
De festivalwinkel opent vrijdag 6 april om 15.00 uur de deuren tot 20.00 uur. De winkel is ook zaterdag overdag, dinsdagochtend en woensdag- en donderdagmiddag open.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant