De Stoomboot vaart Weesp binnen.
De Stoomboot vaart Weesp binnen. Foto: WeesperNieuws

De Stoomboot is vandaag aangekomen in Weesp

Evenementen

WEESP – De Stoomboot van Sinterklaas is vandaag aangekomen in Weesp. Vandaag en morgen ligt het schip ter hoogte van Hotel Hart van Weesp in het centrum. 

De komst van De Stoomboot staat in het teken van de Pakjesbootdagen. Tijdens de Pakjesbootdagen gaat de boot van Sinterklaas op jaarlijks tournee naar verschillende Nederlandse steden. Traditiegetrouw is Weesp één van de steden van deze tournee.

Pakjesbootdagen

Tijdens de Pakjesbootdagen zijn bezoekers welkom aan boord om te zien hoe Sinterklaas en zijn Pieten aan boord leven en werken. In de kombuis staan kombuispieten pepernoten en ander lekkers te maken, in het pakjesruim maken de inpakpieten duizenden pakjes klaar. “Wie stil is mag een kijkje nemen in de slaapkamer van Sinterklaas,” laat de organisatie weten. “Natuurlijk ga je op bezoek bij Sinterklaas in zijn werkkamer.”

De pakjesboot is te bezoeken op maandag 4 december van 14.30 tot 19.00 uur en op dinsdag 5 december vanaf 14.30 tot 19.00 uur. Meer informatie vindt je hier.

Kaartjes zijn voor kinderen van 1 t/m 12 jaar 15,00 euro en voor personen van 13 jaar en ouder 14,00 euro p.p.
Met Stadspas met groene stip is een bezoek gratis. Je mag iemand meenemen die geen Stadspas heeft. Jouw gast mag dan ook gratis de boot op .

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant