Lieuwe Veerman toont trots de award aan zijn eveneens vereerde vrienden van Uiteraard Uitermeer.
Lieuwe Veerman toont trots de award aan zijn eveneens vereerde vrienden van Uiteraard Uitermeer.

Lieuwe Veerman (Uiteraard Uitermeer) is de Weesper van het Jaar

Mensen

WEESP - Op het terrein van Fort Uitermeer is een groep geëngageerde vrienden bezig met iets heel bijzonders. De voorman van dit gezelschap is Lieuwe Veerman. WeesperNieuws roept hem uit tot Weesper van het Jaar 2016.

De vriendengroep is verenigd in de Stichting Uiteraard Uitermeer. Hun missie is om zonder winstoogmerk het terrein aan de Vechtoever, gelegen aan het einde van de 's-Gravelandseweg, te ontsluiten voor bezoekers. Dat alles met respect voor en ter versterking van de cultuur, historie en natuur waar deze plek bol van staat. Je kunt zeggen: geheel in de geest van schrijver en natuurbeschermer Jac. P. Thijsse, die dit verscholen paradijsje aan de Vecht ooit beschreef.

Aanwinst
De jury van de Weesper van het Jaar-verkiezing noemt Uiteraard Uitermeer een regelrechte aanwinst voor Weesp op het gebied van ecotoerisme, educatie en Weesp-promotie. Het werk is nog lang niet af, maar met de opening van de sloepenhaven bij het fort werd afgelopen jaar een belangrijke mijlpaal bereikt.

Uiteraard Uitermeer is een meerjarenproject en dat is vanzelfsprekend het werk en succes van de hele groep. Lieuwe Veerman mag met recht de drijvende kracht, en bovenal de verbindende factor, achter dit bijzondere gezelschap genoemd worden.

Zeer vereerd
De uitreiking van de award vond vorige week plaats in het bijzijn van bijna de hele groep. De verrassing was groot en iedereen was enthousiast over de waardering die hiermee aan het hele project wordt gegeven. Lieuwe Veerman nam de award trots in ontvangst. "Ik ben zeer vereerd, maar het is uiteraard niet alleen mijn verdienste: we doen dit met elkaar", zo deelde de verraste winnaar meteen de eer.

Hele groep
Door Lieuwe Veerman uit te roepen tot Weesper van het Jaar krijgt niet alleen hij, maar ook de hele groep vrijwilligers van Uiteraard Uitermeer de waardering die ze verdienen en komt deze bijzondere locatie nog eens extra in de spotlights te staan.

Lees meer over Uiteraard Uitermeer en Lieuwe Veerman in het WeesperNieuws van 28 december.

Foto's Christian Pfeiffer en Brian Elings

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant