Afbeelding

Wat komt er allemaal kijken bij het ondernemen?

Advertorial

Voor veel mensen is ondernemen een droom. Je hebt veel vrijheid en je kunt je eigen uren inplannen. Je kunt zelf bepalen welke opdrachten je wel of niet aanneemt. Je moet een goed verantwoordelijkheidsgevoel hebben en financieel onafhankelijk zijn. Het is leuk dat je kunt verdiepen in de onderwerpen die voor jou interessant zijn. Ondernemen Doe Je Samen zorgt ervoor dat je meteen een breed en groot netwerk opbouwt. Je kunt samen met andere ondernemers praten over jullie ontwikkelingen. Ben je benieuwd wat er allemaal komt kijken bij het ondernemen? Wij vertellen het je hier!

IJzeren discipline
Het is belangrijk dat je enorm gemotiveerd bent. De discipline om elke dag op tijd te beginnen, komt helemaal vanuit jezelf. Er lopen natuurlijk wel opdrachten voor verschillende klanten die op tijd af moeten. Andere zaken, zoals de administratie, zijn voor ondernemers vaak niet zo aantrekkelijk om uit te voeren. Maak voor jezelf elke week een planning zodat je de werkzaamheden goed verdeeld. Je werkt houdt namelijk nooit op, je bent eigen baas maar dat betekent ook dat je continu beschikbaar moet zijn.

Vrijheid en creativiteit
Het voordeel van ondernemen is dat je het creatieve proces helemaal op zijn beloop kunt laten. Je hebt veel contact met klanten, je gaat wellicht nieuwe producten bedenken en kunt goede contracten afsluiten. Je kunt zelf kiezen waar je graag in wilt ondernemen, de producten en diensten die je aanbiedt sluiten aan bij jouw interesses. Je neemt als ondernemer zelf de beslissingen en daardoor kun je bijdragen aan de maatschappij. Duurzaamheid staat steeds meer centraal in de wereld en als ondernemer is het een positieve ontwikkeling om hieraan bij te dragen.

Geld verdienen
Met een eigen onderneming moet je vaak zelf achter het geld aan. Je kunt veel geld verdienen en alles natuurlijk zelf behouden, maar toch moet je wel eens een betalingsherinnering sturen aan je klanten. Wanneer je keuzes binnen de onderneming leiden tot succes, dan kun je veel geld verdienen. Het is daarbij wel belangrijk om te realiseren dat tijd geld kost. Ondernemers durven niet altijd tijd te nemen voor bijvoorbeeld vakanties. Of wanneer ze op vakantie zijn dan kunnen ze het werk niet helemaal loslaten.

Je kunt zelf bepalen welke koers je vaart, maar het is belangrijk om te bedenken of een eigen onderneming voor jou geschikt is. Er komen namelijk meer dingen bij kijken dan je misschien in eerste instantie verwacht. Zorg ervoor dat je hier goed in verdiept!

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Zaterdagportret | Maud de Jong Altijd bezig met rennen, maar toch met beide benen op de grond Algemeen 2 jul, 06:00
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 16:42
Logo
Afbeelding
Winnaar Gooise Verhalenwedstrijd ‘Je moet gewoon beginnen met schrijven en dan komt het verhaal vanzelf’ Algemeen 1 jul, 16:03
Afbeelding
Fly-by herdenking Soesterberg zichtbaar boven Weesp Algemeen 1 jul, 14:34
Logo
Afbeelding
"We willen de beste zorg aan patiënten kunnen blijven bieden" Actiedag huisartsen Algemeen 1 jul, 14:19
Afbeelding
1 juli: Herdenking Slavernijverleden Keti Koti Algemeen 1 jul, 13:55
Afbeelding
Bestuur IVW vernieuwd tijdens ledenvergadering B2b 1 jul, 12:32
Logo
Afbeelding
Straatnamen van Weesp: Chirurgijnsweg Chirurgijn: ‘dokter’ die zijn kennis uit de praktijk haalde Algemeen 1 jul, 11:37
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief