Afbeelding

Wat komt er allemaal kijken bij het ondernemen?

Advertorial

Voor veel mensen is ondernemen een droom. Je hebt veel vrijheid en je kunt je eigen uren inplannen. Je kunt zelf bepalen welke opdrachten je wel of niet aanneemt. Je moet een goed verantwoordelijkheidsgevoel hebben en financieel onafhankelijk zijn. Het is leuk dat je kunt verdiepen in de onderwerpen die voor jou interessant zijn. Ondernemen Doe Je Samen zorgt ervoor dat je meteen een breed en groot netwerk opbouwt. Je kunt samen met andere ondernemers praten over jullie ontwikkelingen. Ben je benieuwd wat er allemaal komt kijken bij het ondernemen? Wij vertellen het je hier!

IJzeren discipline
Het is belangrijk dat je enorm gemotiveerd bent. De discipline om elke dag op tijd te beginnen, komt helemaal vanuit jezelf. Er lopen natuurlijk wel opdrachten voor verschillende klanten die op tijd af moeten. Andere zaken, zoals de administratie, zijn voor ondernemers vaak niet zo aantrekkelijk om uit te voeren. Maak voor jezelf elke week een planning zodat je de werkzaamheden goed verdeeld. Je werkt houdt namelijk nooit op, je bent eigen baas maar dat betekent ook dat je continu beschikbaar moet zijn.

Vrijheid en creativiteit
Het voordeel van ondernemen is dat je het creatieve proces helemaal op zijn beloop kunt laten. Je hebt veel contact met klanten, je gaat wellicht nieuwe producten bedenken en kunt goede contracten afsluiten. Je kunt zelf kiezen waar je graag in wilt ondernemen, de producten en diensten die je aanbiedt sluiten aan bij jouw interesses. Je neemt als ondernemer zelf de beslissingen en daardoor kun je bijdragen aan de maatschappij. Duurzaamheid staat steeds meer centraal in de wereld en als ondernemer is het een positieve ontwikkeling om hieraan bij te dragen.

Geld verdienen
Met een eigen onderneming moet je vaak zelf achter het geld aan. Je kunt veel geld verdienen en alles natuurlijk zelf behouden, maar toch moet je wel eens een betalingsherinnering sturen aan je klanten. Wanneer je keuzes binnen de onderneming leiden tot succes, dan kun je veel geld verdienen. Het is daarbij wel belangrijk om te realiseren dat tijd geld kost. Ondernemers durven niet altijd tijd te nemen voor bijvoorbeeld vakanties. Of wanneer ze op vakantie zijn dan kunnen ze het werk niet helemaal loslaten.

Je kunt zelf bepalen welke koers je vaart, maar het is belangrijk om te bedenken of een eigen onderneming voor jou geschikt is. Er komen namelijk meer dingen bij kijken dan je misschien in eerste instantie verwacht. Zorg ervoor dat je hier goed in verdiept!

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Ieder kind moet naar culturele of creatieve les kunnen Algemeen 8 aug, 09:45
Logo
Afbeelding
Zomerrubriek ‘Weesper voor één dag’ ‘Onze krentenbollen zijn wereldberoemd!’ Algemeen 8 aug, 09:30
Afbeelding
‘Het moet gek worden dat je je beker op de grond gooit’ Algemeen 7 aug, 12:30
Afbeelding
Kind & Co wil tijdelijke kinderopvang aan Fort Diemerdamstraat Algemeen 7 aug, 10:07
Afbeelding
Documentaire over geschiedenis bier- en jeneverstad Weesp Algemeen 6 aug, 14:53
Logo
Afbeelding
Zaterdagportret I Natalie Kapteijn (SB-feest) ‘Stiekem hoop ik dat het vuurwerk haalbaar is’ Algemeen 6 aug, 06:00
Logo
Afbeelding
Klachtenregen van mensen met beperkingen Toegankelijkheid van Weesp wordt maar niet beter Algemeen 5 aug, 14:00
Logo
Afbeelding
Straatnamen van Weesp: Ds. J.P. Tazelaarlaan Dominee Tazelaar ging 41 jaar voor in Weesp Algemeen 5 aug, 11:15
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief