Afbeelding

Tips voor een betere nachtrust: slaapgewoonten die je kunnen helpen om beter te slapen

Advertorial

We weten allemaal het belang van een goede nachtrust. Je kunt hierdoor de dag goed afsluiten en je start net even wat fitter aan een nieuwe werkdag. Maar afvalstoffen kunnen ook net even wat beter door het lichaam worden verwerkt. En dat is bijzonder gunstig als je op dit moment druk aan het trainen bent om bijvoorbeeld in spiermassa aan te komen of als je graag de nodige kilo’s wilt verliezen. En hoe weet je zeker dat je een betere nachtrust kunt hebben? Met de volgende tips kun je al de nodige stappen gaan zetten. 

Zorg ervoor dat je in de slaapkamer geen gebruik meer maakt van je telefoon 

Wist je dat het gebruik van een telefoon voor het slapen gaan een grote invloed kan uitoefenen op je nachtrust? Het blauwe licht van je telefoon is daar de boosdoener van. En ook al lijkt het gebruik van je telefoon, zoals het spelen van een spelletje, zo onschuldig. Het kan daadwerkelijk invloed uitoefenen op hoe snel je in slaap valt en hoe goed de kwaliteit van slapen is. Probeer daarom dus altijd je telefoon weg te leggen als je in de slaapkamer bent. 

Hoe is je energiebalans aan het einde van de dag? 

En kijk ook nog eens kritisch naar de energiebalans. Heb je bijvoorbeeld een zittend beroep en kom je daardoor net even wat lastiger aan die felbegeerde 10.000 stappen? Probeer in dat geval in je lunchtijd of na het avondeten een rondje te gaan wandelen of duik de sportschool in. Hierdoor weet je zeker dat je in de avond net even wat makkelijker in slaap valt. En je geeft je mentale en fysieke welzijn ook nog eens een aanzienlijke boost. 

Kies voor een comfortabel deken waar je heerlijk onder weg kunt doezelen 

De volgende stap? Kijk ook eens een keer naar het beddengoed waar je op dit moment onder slaapt. Misschien is het de hoogste tijd om ook eens je deken een upgrade te geven. Denk daarbij aan een dekbed van faux-ganzendons of een verzwaringsdeken. Beide modellen voelen extreem comfortabel aan en tillen het slaapcomfort vanaf het eerste moment al naar een hoger niveau. En daar pluk je zelf dus ook meteen de vruchten van. Het is dus zeker een goed idee om verschillende soorten uitvoeringen eens een keer met elkaar te gaan vergelijken. 

Kies voor de nodige ontspanning voordat je naar bed gaat, zoals het lezen van een boek 

Daarnaast is het ook aan te raden om nog voor de nodige ontspanning te gaan voordat je je ogen sluit. Het lezen van een boek is daar bijvoorbeeld een erg goed voorbeeld van. Er zijn vandaag de dag tal van genres waar je uit kunt kiezen, zodat er voor ieder altijd wel wat wils is. Door een paar bladzijden per avond te lezen, kun je al erg snel merken dat dit rustgevend voor het brein werkt. Ga je binnenkort aan de slag met een van deze tips? Tip! Kies een matras 140x200. Dit is het minimale formaat waar je heerlijk op kunt slapen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant