Muiderslot (Foto Mike Bink)
Muiderslot (Foto Mike Bink)

Weesp profiteert volop mee van Muiderslot

Algemeen

Het Muiderslot heeft zich maandag officieel gepresenteerd als trekpleister voor de toeristen in Amsterdam. In de negentalige brochure pikt Weesp een graantje mee van de promotie.

Het Muiderslot richt zich dit zomerseizoen voor het eerst nadrukkelijk op de Amsterdamse toerist. Om dat te onderstrepen werden maandag in het Muiderslot de 'Gouden Sleutels' ontvangen, een vooraanstaande groep conciërges van tophotels uit Amsterdam. Deze Gouden Sleutels zijn belangrijk voor het onder de aandacht brengen van het Muiderslot als dagattractie. Het kasteel noemt zich voor deze doelgroep Amsterdam Castle Muiderslot. "Amsterdam en het Muiderslot liggen dichterbij elkaar dan mensen denken", zegt directeur Ties Hilgers van het Muiderslot.  

Bij de promotie van het kasteel wordt ook de nadruk gelegd op het Vechtgebied (Muiden en Weesp). "Dat draagt bij aan de ontwikkeling van het Vechtgebied als toeristische trekpleister, te vergelijken met bijvoorbeeld de Zaanse Schans", aldus Muiderslot-adviseur Gaby Lovers. Dat betekent dat Weesp volop meeprofiteert van de aandacht die het Muiderslot genereert. Zo biedt Keytours, één van de grote touroperators in Amsterdam, sinds deze maand een excursie aan die bestaat uit een stadswandeling in Weesp en een bezoek aan het Muiderslot. 

De gidsen van Keytours aanschouwen de Vecht in Weesp
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant