<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Sjoerd Stoop

En ook de haan blinkt weer in de zon

WEESP - "Eng? Nee hoor". Burgemeester Bas-Jan van Bochove en kerkbestuurder Gerard Tijssen lieten zich vanmiddag in 'een bakje' naar 65 meter hoogte hijsen om hoogstpersoonlijk de windhaan terug op de spits van de Laurentiuskerk te plaatsen. 

In navolging van het gebouw, ging nu ook de haan van de kerk naar de burgerij, zo was de symboliek hierachter. 

Twee keer
Helemaal vlekkeloos verliep de terugkeer van de haan niet. De kogellager zat vast. Het probleem werd op de grond verholpen, waarna Van Bochove en Tijssen zich voor de tweede keer naar boven lieten hijsen. Toen de haan werd bevestigd - en blonk in de mooie novemberzon - steeg opnieuw een applaus op van de belangstellenden die toekeken. 

Beiaardier
De beiaardier van de Grote Kerk, de andere kerk in het centrum van Weesp, bracht haan en spits een muzikale welkomstgroet. Mooi, op deze voor Weesp zo historische dag.

Groen kruis
Terug op de grond feliciteerde Van Bochove kerkeigenaar Cees van Vliet met de terugkeer van de torenspits in vol ornaat. Rond het kruis brandt sinds vandaag weer groen licht. 

Haan
De weerhaan is gemaakt van messing (koper en zink) en bekleed met bladgoud. Het is een replica van de haan die vlak na de torenbrand van 2016 spoorloos verdween. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pubble.

Privacy-statement.