<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: André Verheul

'Het ging helemaal volgens plan, kippenvel'

WEESP - Cees van Vliet volgde het hijsen van zijn torenspits tussen de bouwlieden, op enige afstand van de grote kraan. De eigenaar van de Laurentiuskerk oogde de hele ochtend ontspannen. Maar het deed hem heel veel. 

"Het ging helemaal volgens plan, het had niet beter gekund" , zei hij meteen na afloop. Een brede lach over het gezicht. De klus was door een team van tientallen experts tot in de kleinste details voorbereid. "We hebben vooraf herhaaldelijk gezegd: jongens, hebben we echt aan alles gedacht?"

Groot applaus
Toen om 11.48 uur de spits loskwam van de grond, bleek dat inderdaad aan alles was gedacht. Vrij vlot werd de spits naar zijn plek gehesen, veertig meter boven de Herengracht. Alsof het niks was. De duizenden mensen op de kade gaven een groot applaus.

Bij Van Vliet viel een last van zijn schouders. "Kippenvel." 

En morgen weer over tot de orde van de dag. "De kerk is nog lang niet af. In feite zijn we nu net zo ver als twee jaar geleden."

Op WeesperNieuws Extra plaatsen we eerder deze week al een uitgebreid interview met Cees van Vliet. 'Pas als de hele kerk klaar is, heb ik mijn woorden waargemaakt', stelt hij daarin. Lees het hier

Burgemeester
Burgemeester van Bochove volgde het hijsen vanaf de Herengracht. "Deze toren hoort bij de stad, het is goed dat hij weer compleet is. Het is het baken van Weesp."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pubble.

Privacy-statement.