Rami Malek speelt Freddy Mercury in 'Bohemian Rhapsody'.
Rami Malek speelt Freddy Mercury in 'Bohemian Rhapsody'.

Volgende week: Wesopa Muziekfilmfestival

Cultureel

WEESP - Nog een weekje en dan barst het Muziekfilmfestival van de City of Wesopa weer los. 

Het wordt de zesde keer dat de City een weekend lang alleen maar muziekfilms vertoond. "Film en muziek zijn een onafscheidelijk duo", zo meent de City of Wesopa. "Wie wil niet graag de beste nummers van zijn favoriete artiest op een groot scherm met perfect geluid? Geplaatst binnen zijn of haar levensverhaal en tijdsbeeld in speelfilm of documentaire. Of beelden zien van kunstenaars waar je meer van wilt weten? En dan met een drankje nagenieten en napraten met vrienden en vriendinnen", zo prijst de City of Wesopa de zesde editie van het Muziekfilmfestival aan.

Vol programma
Het festival begint op donderdag 14 maart met 'Bohemian Rhapsody', de muziekfilm over Top 2000-aanvoerder en Queen-zanger Freddy Mercury. Een film met veel rock, flink wat glitterpop en een beetje opera. Grace Jones is er ook bij op donderdag in haar biopic 'Bloodlight and Bami'.

Vrijdag 15 maart staat 'Klanken van oorsprong' op het programma over de Nederlands-Indische roots van veel muzikanten. In de Uitkijk is de zoektocht naar het bijzondere levensverhaal van Betty Davis te zien. Daarop aansluitend wordt 'Buying The Band' vertoond, over de wederopstanding van Wild Romance.

Zaterdag 16 maart draait 'Mary Poppins Returns', een vrolijke, wonderlijke film voor de hele familie. Later op de dag is het ontroerende levensverhaal van Maria Callas te zien, gezien door haar eigen ogen en niet door die van de opdringerige societypers. De slotfilm is 'My Generation', waarin Michael Caine de kijker meeneemt door de ontwikkeling van de Engelse popcultuur. VJ Fenno Werkman verzorgt het afsluitende feest met beeld en muziek uit de jaren zestig, zeventig, tachtig en negentig. Kijk voor tijden en tickets op wesopa.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant