Afbeelding

Ruim 15% woningen in Weespersluis verkocht aan Weespers

Buurt / wijk

WEESP Tot nu toe is ruim vijftien procent van de woningen in Weespersluis verkocht aan Weespers. Die tussenstand geeft projectdirecteur Fred Langeslag in een uitgebreid interview aan het WeesperNieuws.

In Weespersluis worden de komende zeven jaar in totaal circa 2750 woningen gebouwd. De combinatie van gezinswoningen in groen omgeving vlakbij Amsterdam is erg in trek. "Vooral bij mensen die nu Amsterdam willen verlaten, maar ook bij mensen die dat al eerder deden richting Almere en Purmerend. Die zien dat ze nu ook hier in het groen kunnen wonen. Met het historische en waterrijke centrum van Weesp om de hoek is dan nog leuker ook", zegt Langeslag.

Verhuisketen
"Maar ook Weespers willen graag in Weespersluis wonen. Ook mensen uit Leeuwenveld hebben belangstelling. Zo zie je ook binnen Weesp een verhuisketen ontstaan. De volgende fase woningen heeft ook woningen in een 'bereikbare prijsklasse' van net boven de twee ton. Daarmee richten we ons vooral op de Weespers."

Dit is straks het kloppend hart van Weespersluis

Het uitgebreide interview met projectdirecteur Fred Langeslag is hier te lezen op WeesperNieuws Extra. Daarin zet hij uiteen wat er komt kijken bij de bouw, hoe de nieuwe wijk eruit komt te zien en hoe het staat met hete hangijzers als kinderopvang, natuur en sociale woningbouw.


Ga hier naar WeesperNieuws Extra
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant