Afbeelding
Foto: Jim Bakkum

Weesper duo Suzan en Freek op nummer 1 in de Top 40

Cultureel

WEESP - "Een nummer 1-hit! Wow wow wow, we zijn sprakeloos", melden Suzan en Freek op hun Facebookpagina. Het singer-songwritersduo uit Weesp staat op nummer 1 in de Nederlandse Top 40 met het nummer 'Als het avond is'.

"Na jaren liedjes van anderen gecoverd te hebben, vonden we het stiekem doodeng om ons allereerste eigen liedje uit te brengen. Een rollercoaster, zo kunnen we de afgelopen maanden het beste beschrijven. Maar wel de allerleukste rollercoaster ooit!" De muziekcarrière van Suzan Stortelder (26) en Freek Rikkerink (25) is vorig jaar in een stroomversnelling geraakt toen ze hun eigen werk uitbrachten. Het leverde ze begin maart al een gouden plaat op.

Lees ook ons uitgebreide interview: Rijzende sterren strijken neer in Weesp

In Weesp
Een half jaar geleden streken de Achterhoekers neer in hun nieuwe woonplaats Weesp. "Het is voor ons handiger om in de buurt van Amsterdam te wonen. Wij houden allebei erg van Amsterdam, maar naast ons hectische leven is het daar best druk. We zochten een plaats met wat meer rust en een dorpser karakter, zoals we ook gewend waren in de Achterhoek, en dat vonden we in Weesp. We vinden het erg fijn om hier te wonen, mensen groeten elkaar en we voelen ons al behoorlijk thuis", meldde Suzan eind februari al in een interview met het WeesperNieuws (online te lezen op WeesperNieuws Extra).

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant