Afbeelding
Foto: Pixabay

Leeuwenveld en Aetsveld willen dolgraag panna-veldje

Sport

WEESP Wie heeft er suggesties voor een panna-veld? Dat hoefde je in het Leeuwenveld en in Aetsveld geen twee keer te zeggen. Jonge bewoners van beide wijken meldden zich bij de gemeente om zo'n voetbalveldje in hun buurt te krijgen.  

Onlangs is een panna-veld (een voetbalveldje van kunstgras) in gebruik genomen aan de Papelaan. Het college van B en W wil geld vrijmaken voor de aanleg van nog meer van die veldjes: twee in 2020 en twee in 2021. De locaties wil wethouder Astrid Heijstee (WSP) laten afhangen van suggesties uit de buurt. Via het WeesperNieuws deed ze een oproep.  

Vriendjes en vriendinnetjes
Vier jongens uit het Leeuwenveld meldden zich bij het stadhuis met een petitie. Die was ondertekend door vele vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt. Een week later kwam er een brief uit Aetsveld waarin om een panna-veldje in die wijk werd gevraagd.

"Hieruit blijkt wel dat er grote behoefte aan is. Er stonden al vijftien ouders klaar om het veldje zelf aan te leggen", aldus Heijstee.

Gemeenteraad
Zo snel gaat het nu ook weer niet. De wethouder laat nu eerst onderzoeken wat de beste locaties zijn voor de volgende twee panna-veldjes. Maar eerst moet de gemeenteraad er nog mee akkoord gaan om er geld voor uit te trekken.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant