Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Roetveegpieten op z'n vroegst in 2020 in Weesp

Algemeen

WEESP - Roetveegpieten bij de grote Sinterklaasintocht in Weesp? Dit jaar in elk geval niet, volgend jaar op z'n vroegst. Dat is de uitkomst van een overleg dat de burgemeester heeft gevoerd met allerlei betrokkenen.

Bij die gesprekken waren voor- en tegenstanders van een aanpassing aanwezig, mensen van het intochtcomité, scholen, ondernemers en een vertegenwoordiging van de Pietengroep. Burgemeester Bas Jan van Bochove zegt tevreden te zijn met de manier waarop deze gesprekken zijn gevoerd.

Sinterklaasjournaal
"De dialoog heeft helderheid  gebracht. Kijkend daarnaar én naar het voorbeeld van het Sinterklaasjournaal, kunnen we niet anders dan nadrukkelijk de wens uitspreken dat we in Weesp vanaf 2020 de intocht aanpassen aan de geest van de tijd."

Beraden
André Groenendaal, de voorzitter van de Stichting Sinterklaasintocht Weesp, weet niet zeker of hij daar dan bij is. Hij laat weten: "We gaan er dit jaar weer een prachtig feest van maken. Daarna gaan wij ons beraden, en laten we weten of we ook na dit jaar de organisatie van de intocht met Roetveegpieten op ons willen nemen."

Scholen
De ouderraden zijn blij met de uitkomsten van de dialoogsessies. Mirjam Nijsen, één van de ouders die deelnam aan de dialoogavonden: "Het is goed als Weesp meegaat met de tijd. Op alle scholen neemt Sinterklaas al jarenlang Roetveegpieten mee, dus fijn als nu ook de Weesper intocht inclusief wordt en voor iedereen een feest kan zijn. Ik vond het mooi om te zien dat het échte gesprek hierover erg respectvol is gevoerd, met begrip voor alle standpunten."

De Sint komt dit jaar aan in Weesp op zaterdag 16 november. Vanaf 11.30 uur welkom rond 'De Kom'. De boot wordt verwacht om 12.00 uur.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant