Afbeelding
Foto: Chris Roest

Een zondag vol films die allemaal gebaseerd zijn op een bekend boek

Cultureel

WEESP Na het Muziekfilmfestival en het Sportfilmfestival komt er nu ook een Boek & Filmfestival. Op zondag 27 oktober draaien er in de City of Wesopa en de bibliotheek vijf boekverfilmingen.

Als slotfilm wordt de film 'Sorry' van Weespse Titia Rieter vertoond, grote winnaar van het 48 Hour Film Cinekid Project.

Boekenlijst
Op het programma staan films voor jong en oud, een mix van nieuwe films en klassiekers. In de City of Wesopa zijn 'Mijn bijzonder rare week met Tess' en 'Niemand in de Stad'  te zien. Deze films zijn gebaseerd op boeken die ook op de boekenlijsten van middelbare scholieren staan. Zij mogen op vertoon van hun schoolpas voor 5 euro naar binnen bij deze films.

Ook in de City draaien The Hours en De Vierde Man. In de bibliotheek wordt de film Foeksia de miniheks vertoond.

Filmmakers, schrijvers en boeken
Scenarioschrijver Lars Boom, art director Harry Ammerlaan en schrijvers Rindert Kromhout en Eric Wobma zijn er om meer te vertellen over de films die vertoond worden. Ook is er een boekentafel met zoveel mogelijk van de boeken die tijdens dit festival de hoofdrol spelen.

Wie het handig plant, kan op één dag drie films en de slotfilm meepikken. Er is een lunchbuffet en het festival wordt afgesloten met een drankje en muziek van dj's Dick en David.

Kaarten voor de films en het lunchbuffet zijn los te koop. Bestellen kan op de website van de City of Wesopa.



Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant