Afbeelding
Foto: Jim Bakkum

Suzan & Freek genomineerd voor twee Edisons

Algemeen

WEESP Met hun debuutalbum Gedeeld door ons is het Weesper duo Suzan & Freek genomineerd voor twee Pop Edisons. Ze dingen mee naar de muziekprijzen in de categorieën Pop en Nederlandstalig.

Suzan Stortelder en Freek Rikkerink verhuisden in 2018 vanuit de Achterhoek naar Weesp, omdat het handiger voor ze was om in de buurt van Amsterdam te wonen. Zij voelden zich hier al snel thuis, vertelden ze in februari in een interview voor WeesperNieuws Extra. Toch zullen ze ook veel van huis zijn, want vanaf het moment dat hun eerste eigen liedje Als het avond is uitkwam, raakte hun muziekcarrière in een stroomversnelling.

Droom
Hun debuutalbum doet het erg goed: binnen vijf dagen nadat het album uitgekomen was, was de plaat al goud: er waren er 20.000 van verkocht. Het stel werd met de gouden award verrast in het tv-programma Beau. Eind november is de plaat ook, in beperkte oplage, op vinyl uitgekomen. Begin 2020 staat het duo op Vrienden van Amstel Live. 'Een droom die uitkomt', schrijven ze op hun Facebookpagina.

En nu dus ook de Edison-nominaties. Maan en Krezip zijn de andere genomineerden in de categorie Pop. In de categorie Nederlandstalig zijn ook Trijntje Oosterhuis en Paul Sinha genomineerd. De Pop Edisons worden op 10 februari 2020 uitgereikt in Amsterdam.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant