Afbeelding
Foto: Jim Bakkum

Suzan en Freek winnen Edison

Cultureel

WEESP - Het Weesper duo Suzan & Freek heeft met het debuutalbum Gedeeld door ons een Pop Edison in de wacht gesleept.

Ze wonnen de muziekprijs in de categorie Nederlandstalig. In deze categorie namen ze het op tegen Trijntje Oosterhuis en Paul Sinha. 

Dat ze in de prijzen zouden vallen, hadden Suzan en Freek van tevoren niet verwacht. Het beeldje krijgt een mooie plek in hun huis, vertelden ze na de prijsuitreiking.

Suzan en Freek verhuisden in 2018 vanuit de Achterhoek naar Weesp. Vanaf het moment dat hun eerste eigen liedje Als het avond is uitkwam, raakte hun muziekcarrière in een stroomversnelling.

Het juryrapport
'Meer dan een jaar geleden verscheen de eerste zelfgeschreven single van de winnaar van de Edison Pop voor Nederlandstalig. Het succes van debuut-single 'Als het Avond Is' kwam langzaam maar zeer gestaag op gang en dieselde door tot een ongekend succes op zowel radiostations als op de streamingdiensten. In het afgelopen jaar 2019 groeide 'Als het Avond Is' verder uit tot een regelrechte Nederpop-klassieker. Dit succes werd opgevolgd met het eveneens rake 'Blauwe Dag' en met het album 'Gedeeld Door Ons' dat afgelopen najaar het licht zag. Suzan Stortelder en Freek Rikkering leveren daarop ijzersterke tracks af zoals 'Mag ik Daar Even Stil Bij Staan' en herbevestigen hiermee hun kunnen. Met een vanzelfsprekendheid en ogenschijnlijk gemak alsof ze er altijd al waren. De winnaars van de Edison Pop in de categorie Nederlandstalig zijn Suzan & Freek.'

Het duo was ook genomineerd voor een Edison in de categorie Pop. Daar ging de prijs naar Maan.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant