Afbeelding
Foto: Stichting Semmy

Stichting Semmy zet virtuele sponsorloop op touw

Sport

WEESP Een sportief evenement vanuit je eigen huis, dat is Active4Semmy dat op 13 december door Stichting Semmy wordt georganiseerd. Deelnemers mogen wandelen, fietsen of hardlopen en halen door zich te laten sponsoren geld op voor Stichting Semmy.

John Emmerik van Stichting Semmy legt uit dat de coronacrisis ook impact heeft op zijn stichting. “Normaal gesproken halen we voornamelijk geld op bij evenementen, maar die zijn er nu niet. We hebben nu dus geen inkomsten, maar we hebben wel uitstaande verplichtingen.”

Met die uitstaande verplichtingen bedoelt Emmerik de onderzoekstrajecten in het VUmc, het Prinses Maxima Centrum en het UZA in Antwerpen die door Stichting Semmy worden gefinancierd. Stichting Semmy heeft als doel om de levensverwachting en uiteindelijk de overlevingskansen van kinderen die getroffen zijn door hersenstamkanker te vergroten en sponsort onder andere onderzoeken naar deze vorm van kanker.

Sponsorloop
Met de sponsorloop Active4Semmy op 13 december wil Stichting Semmy een evenement neerzetten dat voldoet aan alle richtlijnen van het RIVM, maar waarbij wel geld voor het goede doel wordt opgehaald.
Klik hier om aan te melden voor Active4Semmy.

Op WeesperNieuws Extra vertelt de voorzitter van Stichting Semmy uitgebreid over de problemen waar de stichting tijdens de coronatijd tegenaan loopt. Hij doet zelfs uit de doeken hoeveel geld er dit jaar – pas – is gedoneerd. Lees het hier.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant