Afbeelding

Update Weesper testgarage: tegen landelijke trends in

Coronavirus

WEESP Terwijl de landelijke besmettingen omhoog gaan, gaat het aantal geconstateerde besmettingen bij de testgarage van Hans Burggraaff juist omlaag. “De trend in Weesp is (weer eens) tegendraads,” schrijft de dokter.

Hoewel er veel meer getest is, is het aantal positieve gevallen juist flink gedaald. Daardoor is het percentage besmettingen op zijn laagst sinds september. Voor zowel Weesp als het totaal ligt dat onder de 3 procent.

In de week van 7 maart zijn er in de teststraat van dokter Burggraaff in totaal 494 mensen getest, waarvan er 9 een positieve testuitslag kregen. Alle positief geteste personen kwamen uit Weesp. In totaal werden er 371 Weespers getest op COVID-19. Het percentage positief geteste Weespers is daarmee ruim 2,4 procent.

Opvallend is dat er beduidend minder mensen besmet bleken terwijl er een flinke stijging in het aantal afgenomen testen plaatsvond. In eerdere perioden ging een stijging van het aantal afgenomen testen vaak gelijk op met een toename in geconstateerde besmettingen.

Percentage van aantal positieve testen tegenover totaal aantal testen

Aantal positief geteste personen bij de testgarage

Aantal geteste personen bij de teststraat van dokter Burggraaff

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant