Weespersluis, een wijk in aanbouw.
Weespersluis, een wijk in aanbouw. Foto: Isabeau van Halm
INGEZONDEN

Zijn de zebrapaden op of zo?

Buurt / wijk

WEESP Hugo van der Wedden vraagt zich af waarom er in nieuwbouwwijk Weespersluis slechts een zebrapad is aangelegd. De bezorgde bewoner schreef daar de volgende ingezonden brief over: 

‘Zijn de zebrapaden op in Weesp? In het centrum wemelt het ervan. In de nieuwe wijk aan de andere kant van het station is er slechts 1. De Bloemendalerpoldersingel, de prachtig geasfalteerde racebaan die het kinderrijke Leeuwenveld en Weespersluis doorkruist, kent zelfs helemaal geen zebrapaden. Aan de ene kant van de 50 km weg bevindt zich de nieuwe school. Aan de andere kant woont de jeugd. Precies op het drukste moment van de dag, vroeg in de ochtend, mogen de kinderen proberen over te steken. Misschien is er geen witte verf meer. Misschien was het geld op en lagen de prioriteiten elders. Misschien heeft de verantwoordelijk ambtenaar of wethouder zelf geen kinderen, dat kan natuurlijk ook. Hoe dan ook stel ik voor dat de gemeente direct een aantal zebrapaden gaat aanleggen. Kan gewoon om de 150 meter, net als op de Herensingel. Zolang er geen kalf verdronken is, neem ik genoegen met een welgemeend excuus van de gemeente en razendsnel handelen.’

Deelt u de mening van Hugo? Is er een specifieke plek in Weespersluis waar u een zebrapad mist? Mail de redactie: redactie@weespernieuws.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant