Afbeelding
Foto: WeesperNieuws
Ingezonden

Een ode aan de vuilnismannen

Algemeen

WEESP Nu er binnenkort containers in het centrum komen, kijkt lezer Ellen Pouwels met weemoed naar de mannen en vrouwen die elke week het vuilnis op komen halen.

“Voordat we binnenkort in het centrum overstappen op vuilcontainers wil ik nog een laatste hulde brengen aan de vuilnismannen. Ze hebben zo’n beetje de laagste functie binnen de gemeente en doen het smerigste werk. Alles wat Jan Publiek op straat kwakt nemen ze mee, terwijl ze dat helemaal niet hoeven: stoelen, schuttingen, pizzadozen, tuinvuil enz. En hebben de vogels de zakken opengepikt of is een vuilniszak gescheurd dan komt er een bezem uit de vuilniswagen. En dit alles in een moordend tempo.”

“Kinderen zijn dol op de vuilnismannen. Met mijn kleindochter moet ik altijd kijken hoe het vuil in de auto verdwijnt. De vuilnismannen zwaaien altijd vrolijk naar haar. En als ze geluk heeft toetert de chauffeur. We gaan ze nog missen.”

Ook reageren op lokaal nieuws? Stuur uw beknopte bijdrage, bij voorkeur met een foto van de kwestie/situatie, naar redactie@weespernieuws.nl. De redactie beslist of een ingezonden brief wordt geplaatst.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant