Afbeelding
Foto: Grote Clubactie

Tien Weesper verenigingen doen mee aan Grote Clubactie

Algemeen

WEESP Vandaag starten tien verenigingen uit Weesp met de verkoop van loten voor hun club via de Grote Clubactie.

“De Grote Clubactie is al bijna 50 jaar de grootste fondsenwervende actie van Nederland voor het verenigingsleven en biedt een laagdrempelige manier om ook verenigingen in Weesp een steuntje in de rug te geven,” schrijft de organisatie. Door heel het land starten vandaag meer dan 300.000 leden van ruim 5.000 verenigingen met de verkoop van loten aan familie, vrienden en buren.

De opbrengst van de Grote Clubactie is een welkome aanvulling, zeker met de gemiste inkomsten van de afgelopen tijd, aldus de organisatie. Directeur Frank Molkenboer: “Sommige clubs hebben als gevolg van de coronacrisis het ledenaantal, en daarmee ook de contributie-inkomsten, zien afnemen. De sponsorinkomsten lopen terug en veel clubs missen al ruim een jaar de inkomsten uit de kantine. Alle extra’s zijn juist dit jaar meer dan welkom. Daarnaast horen we van veel verenigingen ook dat de actie bijdraagt aan een saamhorigheidsgevoel, iets wat we het afgelopen 1,5 jaar door alle maatregelen ook hebben moeten missen.”

Een lot kost 3 euro per stuk waarvan 80 procent naar de club gaat. Wie een lot koopt maakt kans op één van de prijzen die verloot worden. In gemeente Weesp doen de volgende clubs dit jaar mee: WeHave, Volleybalvereniging Oberon, W.Z. & P.C. Triton, Tafeltennisvereniging The Victory, MHC Weesp, BCW WVGV, FC Weesp, Weesper TC, en WVGV Basketbal.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant