Afbeelding

Nieuwe stichting wil Weesp in 2025 aantrekkelijkste Vechtstad maken

Algemeen

WEESP - De aantrekkelijkste stad aan de Vecht worden. Dat is het doel van de stichting Beleef Weesp 2025, die is opgericht door de Weesper ondernemers Kees Nelis, Fons Plukker, Hans Luijer en Pieter Kors. Eén van de speerpunten is het vergroten van de levendigheid om met name het centrum aantrekkelijk te houden als winkelgebied.

Er wordt nu een activiteitenprogramma opgesteld. Als voorbeelden van waar dat toe kan leiden worden genoemd: het invullen van leegstaande (winkel)panden, winkels combineren met webshops, een evenementen-app en het aantrekkelijker maken van de openbare ruimte.

De stichting is het gevolg van de middag die eerder dit jaar werd gehouden over citymanagement. Daar bleek dat Weesper ondernemers vinden dat er 'iets' moet gebeuren om de neergaande spiraal in het winkelhart te stoppen.

Volgens woordvoerster Sanne Steensma hoeven we niet tot 2025 te wachten tot de eerste concrete daden. "We willen per jaar stappen zetten." 

Bestuursleden
De nieuwe stichting vertegenwoordigt een bonte stoet van Weesper geledingen. Janton Stork (bedrijfsleven) is de voorzitter van het uitvoerende bestuur.

Daarin hebben ook Hans van Wee (bewoners), Hans van der Pouw (winkeliers), Pieter Kors (horeca), Hans Luijer (toerisme), Andries van Lonkhuizen (vastgoed) en Irène Lesparre (cultuur) zitting. 

Als toezichthoudende bestuursleden zijn toegetreden: Cor Bos (sport), Gaston Crolla (regionaal bedrijfsleven) en Joop van Wijngaarden (onderwijs). Het bestuur wil ook vertegenwoordigers van De Woningbouw en het college van B&W toevoegen. 

Dan is er ook nog een raad van advies, bestaande uit Pieter de Jong (registergoed/vastgoed), Saskia Wagenaar (banken), Thea Jansen (centrumbewoners), Anton van Daalen (gemeenteraad), Gaby Lovers (toerisme) en Sanne Steensma (extern).

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Beter een gouden buur, dan een verre vriend Mensen 15 aug, 10:00
Logo
Afbeelding
Zomerrubriek ‘Weesper voor één dag’ Ronald de notenman: ‘Weesp is een goede markt’ Mensen 15 aug, 09:20
Afbeelding
Drukte bij de Spiegelplas Algemeen 14 aug, 16:13
Afbeelding
Mindful en sportief aan Sluis-en-Bruggenfeest beginnen Cultureel 14 aug, 09:00
Afbeelding
Canadese populieren gekapt in Weesp Natuur en Milieu 13 aug, 13:00
Afbeelding
Het heidehaantje Column GNR 13 aug, 08:03
Logo
Afbeelding
Zomerportret Dj en producer Justin Putuhena raakte zichzelf kwijt in wereldje rond Justin Prime Mensen 13 aug, 06:00
Logo
Afbeelding
In Noord-Holland verdronken vorig jaar 14 mensen Deskundigen: ‘Let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen’ Algemeen 12 aug, 15:00
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief