Ivo Korte en Francisca Moesker zijn blij met de verlenging van het certicifaat.
Ivo Korte en Francisca Moesker zijn blij met de verlenging van het certicifaat. Foto: Tomingroep

Tomingroep opnieuw op hoogste trede Prestatieladder Socialer Ondernemen

Bedrijven

REGIO Tomingroep heeft opnieuw de hoogste trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen bereikt en heeft daarnaast het PSO 30+ certificaat behouden.

Dat betekent dat Tomingroep op een goede en duurzame manier werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dat ook doen. Daarnaast bestaat minimaal 30 procent van het personeel uit deze groep mensen.

Certificaat
Het certificaat is in ontvangst genomen door Ivo Korte en Francisca Moesker, algemeen directeur en directeur P&O van Tomingroep.

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. De PSO geldt als de landelijke norm voor sociaal ondernemen.

Duurzaam werk
Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidspositie duurzaam aan werk te helpen. Ivo Korte, algemeen directeur Tomingroep zegt: “Tomingroep biedt niet alleen werkgelegenheid, maar zet vooral in op de ontwikkeling van onze medewerkers met als doel dat ze doorstromen naar de reguliere arbeidsmarkt. We ondersteunen bedrijven en organisaties om deze mensen een goede plek te bieden.”

“Daarnaast doen we bij voorkeur zaken met leveranciers en opdrachtgevers die ook maatschappijbewust ondernemen. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen, groeien we samen toe naar een maatschappij waarin iedereen de kans krijgt om mee te doen.”

Meer werkgelegenheid
Het PSO-keurmerk kent vier niveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Tredebenadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Nu de Tomingroep ook het PSO 30+ certificaat heeft gekregen, kunnen publieke organisaties opdrachten aan de groep verstrekken, zonder dat ze die openbaar hoeven aan te besteden. Het PSO 30+ certificaat maakt duidelijk welke organisaties aan dit - in de aanbestedingswet vastgelegde - criterium voldoen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant