Afbeelding

Smoorverliefd sinds Valentijnsdag 1951

Algemeen

WEESP - Cupido is op Valentijnsdag blijkbaar extra in vorm. Op 14 februari 1951 schoot hij in één keer raak bij Theo van Vliet. Die viel op de verjaardag van zijn broer als een blok voor Willy Duikersloot. "Ik was meteen smoorverliefd", blikt Theo terug. Tweeënhalf jaar later werd er getrouwd, en nu 60 jaar later zijn de twee nog steeds heel gelukkig samen.

Theo en Willy zijn beiden schipperskinderen. Theo werd zelf ook schipper en na het huwelijk ging het stel samen varen. Er kwamen kindertjes en toen de oudste leerplichtig werd, besloot het gezin op de wal gaan wonen. Theo en Willy wilden hun kinderen per se niet naar een internaat brengen. Theo werd vervolgens aannemer. Na Amsterdam en Nederhorst den Berg streken het gezin en het bedrijf in 1976 neer op de Rijnkade in Weesp. 

Theo en Willy zijn inmiddels 20 jaar met pensioen en genieten met volle teugen van hun vrije tijd. Bijna iedere dag trekt het stel er samen op uit, naar familie, vrienden of musea. Zelfs van de dagelijkse boodschappen wordt een leuk uitje gemaakt door gezellig ergens koffie te drinken. Het echtpaar heeft vier kinderen, tien kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Het diamanten huwelijk werd maandag gevierd met koffie en gebak. Burgemeester Horseling kwam ook langs om zijn gelukwensen over te brengen. Zaterdagavond is er een feest voor familie en vrienden. 

Afbeelding

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Beter een gouden buur, dan een verre vriend Mensen 15 aug, 10:00
Logo
Afbeelding
Zomerrubriek ‘Weesper voor één dag’ Ronald de notenman: ‘Weesp is een goede markt’ Mensen 15 aug, 09:20
Afbeelding
Drukte bij de Spiegelplas Algemeen 14 aug, 16:13
Afbeelding
Mindful en sportief aan Sluis-en-Bruggenfeest beginnen Cultureel 14 aug, 09:00
Afbeelding
Canadese populieren gekapt in Weesp Natuur en Milieu 13 aug, 13:00
Afbeelding
Het heidehaantje Column GNR 13 aug, 08:03
Logo
Afbeelding
Zomerportret Dj en producer Justin Putuhena raakte zichzelf kwijt in wereldje rond Justin Prime Mensen 13 aug, 06:00
Logo
Afbeelding
In Noord-Holland verdronken vorig jaar 14 mensen Deskundigen: ‘Let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen’ Algemeen 12 aug, 15:00
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief