Afbeelding

Smoorverliefd sinds Valentijnsdag 1951

Algemeen

WEESP - Cupido is op Valentijnsdag blijkbaar extra in vorm. Op 14 februari 1951 schoot hij in één keer raak bij Theo van Vliet. Die viel op de verjaardag van zijn broer als een blok voor Willy Duikersloot. "Ik was meteen smoorverliefd", blikt Theo terug. Tweeënhalf jaar later werd er getrouwd, en nu 60 jaar later zijn de twee nog steeds heel gelukkig samen.

Theo en Willy zijn beiden schipperskinderen. Theo werd zelf ook schipper en na het huwelijk ging het stel samen varen. Er kwamen kindertjes en toen de oudste leerplichtig werd, besloot het gezin op de wal gaan wonen. Theo en Willy wilden hun kinderen per se niet naar een internaat brengen. Theo werd vervolgens aannemer. Na Amsterdam en Nederhorst den Berg streken het gezin en het bedrijf in 1976 neer op de Rijnkade in Weesp. 

Theo en Willy zijn inmiddels 20 jaar met pensioen en genieten met volle teugen van hun vrije tijd. Bijna iedere dag trekt het stel er samen op uit, naar familie, vrienden of musea. Zelfs van de dagelijkse boodschappen wordt een leuk uitje gemaakt door gezellig ergens koffie te drinken. Het echtpaar heeft vier kinderen, tien kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Het diamanten huwelijk werd maandag gevierd met koffie en gebak. Burgemeester Horseling kwam ook langs om zijn gelukwensen over te brengen. Zaterdagavond is er een feest voor familie en vrienden. 

Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant