Laatste werkzaamheden op zondag
Laatste werkzaamheden op zondag
Foto's

Laatste loodjes aan nieuwe Weesperbrug

Algemeen

WEESP - De hele nacht is er doorgewerkt aan de nieuwe Weesperbrug en ook zondag duren de werkzaamheden nog voort. De operatie verloopt volgens planning en de verwachting is dan ook dat de Weesperbrug maandagmorgen om 6.00 uur weer open gaat voor verkeer.

Schepen mochten al om 3 uur 's nachts onder de brug doorvaren, een uur eerder dan gepland. Om 7 uur lag de brug op zijn definitieve plek. De zondag wordt gebruikt voor de borging van de brug op zijn nieuwe plek: transportondersteuningen worden verwijderd, acht nieuwe opleggingen worden boven op de pijlers bevestigd en speciale voegen moeten de overgang van de stalen overgang naar het wegdek zo geluidvriendelijk mogelijk maken. 

Uitvoeringsmanager Jeffrey Berg die het project zaterdagnacht leidde is zeer tevreden over het verloop. Ook 's nachts trok de operatie nog belangstelling. En ook op zondagochtend was het een komen en gaan van puibliek. Een groepje Nigtevechters: "Wij vinden het ook superleuk dat we sinds jaren weer eens over de Kanaaldijk kunnen fietsen en hardlopen."
 

Afbeelding
Inbouwen van de voegovergang
Weghalen van de transportvoorzieningen
Scheepvaart hervat alsof er niets gebeurd is
Ook zondag veel belangstelling voor de brug
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant