Afbeelding
Foto: Eric Balt

MEAU schittert op Times Square

Algemeen

WEESP De Weesper zangeres MEAU is in het kader van het EQUAL Music Program van Spotify momenteel meer dan levensgroot te zien op het wereldberoemde enorme billboard op Times Square in New York. Samen met andere vrouwelijke artiesten uit de wereld rolt ze meerdere keren per dag levensgroot voorbij.   

Spotify wil vrouwelijke artiesten het podium geven dat zij verdienen en om die reden is de streamingdienst afgelopen april in meer dan 50 landen het EQUAL Music Program gestart met als doel vrouwelijke artiesten en makers actief te ondersteunen. Spotify wil met het programma aandacht vragen voor ongelijkheid in de muziekwereld. Ongeveer 1 op de 5 artiesten in de hitlijsten is vrouw en dat staat, aldus Spotify, in schril contrast met de invloed van vrouwen op de muziekwereld  in het algemeen. “De eerste stap om de scheve verhoudingen recht te trekken, is om meer gelijke kansen te creëren voor iedereen die zich als vrouw identificeert.”
Elke maand worden in het kader hiervan zangeressen aangewezen die zich EQUAL Artist of the month mogen noemen, en deze maand zit MEAU bij de gelukkigen.
Het is de zoveelste nieuwe dimensie in haar zangcarrière. De Weespse brak door met de single ‘Dat heb jij gedaan’ en sindsdien lijkt er geen maat te staan op MEAU.
   

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant