Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Vanavond komt bestuurscommissie voor het eerst bijeen

Algemeen

WEESP Vanavond is de allereerste vergadering van de bestuurscommissie Weesp-Driemond. De vergadering is vanaf 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis in Weesp.

Het is misschien een kwestie van wennen, maar de informatie over de eerste bestuurscommissie is slecht, of zeg eigenlijk maar niet te vinden. De agenda en bijbehorende stukken staan bijvoorbeeld volgens een officieel bericht vanuit het stadsgebied op de website bestuurscommissieweesp.notubiz.nl/dashboard.  Maar bespaar u vooral de moeite, want tik je dit in in google, dan kom je uit op de algemene website van notobiz.nl en niet op de agenda van de bestuurscommissie. Dit was althans vanochtend nog het geval.

Agenda
De agenda omvat een aantal formele maar wel belangrijke zaken. Zo wordt in afwachting van de vaste benoeming een tijdelijk voorzitter aangesteld en het Reglement van Orde en de zogenoemde mandatering komen ter sprake. De vaste voorzitter en twee leden van het dagelijks bestuur worden uiteindelijk benoemd uit de elf gekozen raadsleden en dat kan nog best ‘een dingetje’ worden. De getalsverhouding is WSP drie zetels, CDA, VVD en GroenLinks elk twee zetels en D66 en PvdA elk één zetel. Met deze verhoudingen kun je meerdere kanten op om een meerderheid te garanderen en er kan zelfs worden gedacht aan steun door een minderheid.
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant