Afbeelding

De diverse leiderschapsrollen

Advertorial

Een leider van een organisatie of team is het vertrouwenspunt voor de medewerkers. De leider moet eindeloze beslissingen nemen en elke dag opnieuw uitdagingen confronteren. Wat een dag misschien werkt is de volgende dag weer nutteloos. Omdat de wereld tegenwoordig snel veranderd en ontwikkeld is het belang van een goede leider groot. In dit artikel leggen wij uit hoe leiders voorop kunnen blijven lopen en zichzelf kunnen onderscheiden uit hun teams in deze bedrijfswereld. 

De essentie van leiderschapsrollen herkennen

Hoe blijf je jezelf onderscheiden in deze snel veranderende wereld? Er zijn vier leiderschapsrollen die voorspellend zijn voor succes. Het kennen van de leiderschapsrollen is essentieel op de werkvloer. Door een sterk fundament te bouwen bereiken deze leiders een duurzaam succes. Door deze vier leiderschapsrollen te volgen zorgt de leider voor meer motivatie binnen het team, betere communicatie en een wederzijds begrip tussen de werknemers. Dit resulteert in een efficiëntere werkwijze. De leider kan het beste uit elk individueel lid halen en zo collectief het beste resultaat leveren.

Bij FranklinCovey geloven wij dat er vier essentiële rollen zijn van leiderschap. Als eerst het vergroten van vertrouwen. Een geloofwaardige leider met karakter en competenties is een leider die andere mensen graag willen volgen. Het creëren van een visie zorgt ervoor dat er geen onduidelijkheid is in het plan. Geef duidelijk aan waar je team naar toe gaat en hoe dit wordt bereikt. Laat zien waar je het team naar heen wilt brengen.

Strategie uitvoeren is de volgende essentiële rol. Door continu resultaten te bereiken door middel van gestroomlijnde processen en focus en discipline met en door anderen kan je het beste halen uit je team. Daarnaast is potentieel coachen ook erg van belang. Spreek elk teamlid aan om de prestaties te verbeteren en eventuele problemen op te lossen. Zo verbeter je het resultaat en geef je de medewerker feedback waarmee hij iets kan doen. 

Het streven van FranklinCovey

Omdat de essentiële leiderschapsrollen herkennen erg belangrijk is bieden wij een programma aan voor een team of organisatie waar wij individueel persoonlijke hulp geven. Het programma is geschikt voor leiders die een promotie maken naar de rol van medior or senior-manager, ervaren medior of senior-managers die nieuwe vaardigheden zoeken of managementteams die samen succesvol leiding willen geven aan de organisatie of afdeling. 

Door middel van het programma leren onze deelnemers om te bouwen aan het ideale leiderschapsprofiel. Bekijk hier de verschillende programma’s waar wij ons op focussen bij FranklinCovey. We beginnen met het eigen karakter en competenties van elke deelnemer en vergroten zo het vertrouwen van de leider. Samen met het team gaan wij de visie en strategie uitvoeren om de beste resultaten te behouden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant