Afbeelding

Het gebruik van arganolie voor je gezicht

Advertorial

Arganolie is een middel dat de kans op hart- en vaatziekten verkleint. Daarnaast heeft de olie een positieve invloed op de huid. Arganolie toevoegen aan je skin-care routine kan positieve resultaten hebben. Het product duurt vrij lang om te maken en is daarom aardig kostbaar. Daarom beantwoorden wij de veelgestelde vraag in dit artikel: “Heeft het zin om arganolie te smeren?”. Meer weten over arganolie? Lees het hier. 

Wat is arganolie en hoe werkt het?

Deze olie wordt veel geproduceerd in Marokko en komt van de noten van de argania spinosa. Op verschillende plekken in het land zijn er plekken waar deze olie wordt geproduceerd. Er zijn veel technieken ontwikkeld om op de snelst mogelijk manier de olie te verkrijgen. Toch blijft het een lang proces om de olie te produceren.

Waar is de olie goed voor? Arganolie is geschikt als bijproduct voor een skin-care routine maar kan ook gebruikt worden voor het haar. De olie is goed voor het gezicht. Het helpt tegen veroudering en minder rimpels en maakt je gezicht soepeler. Daarnaast krijg je zachte nagelriemen en handen.

Hoe breng je de olie aan? Wrijf een paar druppels van de olie warm tussen je handen. Zo breng je de arganolie aan. Smeer vervolgens de olie daarna met zachte bewegingen op je gezicht en rond de ogen. Je gaat doorhebben dat de olie gemakkelijk verdeeld, niet lang op de huid blijft en niet vettig aanvoelt. Het is niet nodig om te veel olie te gebruiken, dus let er goed op dat je het bij een paar druppels houdt. 

Arganolie als skin-care

Goede arganolie is niet goedkoop en kost zeker rond de 25 euro. Let op het kopen van een flesje olie dat je niet kiest voor de zogenaamde “enriched oil”. Bij deze soort olie zijn er dus stoffen toegevoegd om de olie gemakkelijker uit de noten te halen. Als je van plan bent om arganolie te gaan gebruiken raden wij het dus aan om te gaan voor de 100% argan oil! 

De traditioneel geproduceerde olie klinkt goed om te gebruiken. Deze olie is echter heel kort houdbaar en de kwaliteit is vrij onbekend. Kies voor de olie van koude persing zodat de hazelnoot geur niet heel erg opvalt.

Arganolie is dus een goed middel om toe te voegen aan je skincare routine. Toch zouden we het niet aanraden als enige middel. Hoewel het resultaat van de olie goed werkt tegen rimpels en een soepeler gezicht en helpt tegen een droge huid. Zelf kan de werking van de olie vrij snel verdwijnen, maar door een ander huidverzorgingsproduct er over te smeren houdt de huid vocht beter vast. Er zijn veel meer verschillende producten voor je huid die allemaal op hun eigen manier werken. Hier vind je meer producten voor je huid.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant