Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Kosten vergunning groot evenement 38 keer over de kop

Algemeen

WEESP Een van de twee belangrijkste veranderingen in de legestabel volgend jaar voor Weesp is dat de horeca- en evenementenvergunning fors duurder worden. Voor een evenement zoals het Sluis-en-Bruggenfeest, met meer dan 10.000 bezoekers, geldt volgend jaar in principe een tarief van 16.757,40 euro. Voor bijvoorbeeld een vergunning voor een zogenoemd risico-evenement is dit jaar 435,20 euro in rekening gebracht. Dat is iets meer dan 38 keer duurder. Katinka Hilders, voorzitter van de bestuurscommissie stadsgebied Weesp, liet eerder bij WeesperNieuws weten dat het organiserend comité van het Sluis-en-bruggenfeest in elk geval nog twee jaar (2022 en 2023) kan rekenen op dezelfde kosten.   

Dit jaar gold nog een aparte legestabel voor Weesp, maar per 1 januari geldt de tabel die in Amsterdam wordt gehanteerd. De verhoging van de kosten van een horeca- en evenementenvergunning wordt door de gemeente gecommuniceerd als een van de twee grootste veranderingen voor Weesp. De andere is dat het legespercentage voor de bouwkosten omlaag gaat voor bouwvergunningen en er komen verschillende schijftarieven in plaats van 1 percentage.
Om de horecavergunning is veel te doen, aangezien hierdoor de organisatiekosten van bepaalde evenementen in principe veel duurder uitvallen. Weesp hanteerde een systeem op basis van risico’s, waar Amsterdam een staffelsysteem hanteert. Hierbij gerekend op basis van het aantal bezoekers. Voor een evenement van 500 tot tweeduizend bezoekers geldt een tarief van 1.046,00 euro, waarna de kosten oplopen naar maximaal 16.757,40 euro voor een evenement met meer dan 10.000 bezoekers.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant