Victoria en Tosti
Victoria en Tosti Foto: PR

Twee voorstellingen in de City: Debby Petter en muzikaal kindertheater

Algemeen

WEESP - Dit weekend twee voorstellingen in de City of Wesopa: Muzikale kindervoorstelling De hond die licht gaf, en een optreden van oud-Weesper Debby Petter

De hond die licht gaf
Op zondagmiddag 4 december om 14.00 uur speelt de griezelkomedie De hond die licht gaf voor iedereen vanaf 6 jaar. De voorstelling is een ode aan alles wat voorbijgaat en toch een beetje blijft.  

In de voorstelling maken we kennis met het meisje Victoria en haar hond Tosti. Victoria woont sinds kort bij haar vervelende tante Angina, die niet van kinderen houdt en al helemaal niet van honden. Gelukkig heeft Victoria haar eigen zolderkamer waar ze bijzondere spullen bewaart van haar vader. Haar tante noemt dat troep, maar Victoria doet er spannende proefjes mee. Net zoals dat gebeurt in het geheimzinnige boek ‘Frankenstein’, dat ook van haar vader was. Met open mond leest ze dat die Frankenstein een echt, levend mens maakte. Victoria weet bijna zeker dat zoiets – gelukkig – niet kan in het echt. Wat er dan gebeurt, kan het publiek zelf gaan ontdekken in het theater!

De hond die licht gaf wordt gespeeld door drie acteurs, die ook musiceren en de poppen in de voorstelling bespelen. Het is een liefdevolle familievoorstelling, vol livemuziek en zang, virtuoos poppenspel en knallende uitvindingen.

De hond die licht gaf (6+)  door: MaxTak en Kim van Zeben Theaterproducties
 Zo 4 dec om 14.00 uur  City of Wesopa. Kaarten via www.wesopa.nl

(De tekst gaat verder na de afbeelding)


Debby Petter speelt Niet te Geloven. Foto: Bob Bronshoff

Niet te geloven

Op vrijdag speelt oud-Weesper Debby Petter haar voorstelling “Niet te geloven” in de City of Wesopa. Een beklemmende, maar ook luchtige monoloog over een moeder die losbreekt uit een diepgelovige gemeenschap en opnieuw moet beginnen.

Een sekte waarin god alles wat leuk is verboden heeft. Vanaf haar vijftiende begint de jonge vrouw te twijfelen aan alle verstikkende waarheden.Uiteindelijk lukt het haar om zich los te worstelen.Maar dan begint het pas. Hoe vrij is dat leven waar ze zo naar verlangde? Dat leven zonder regels en enig houvast. Hoe begin je na je dertigste geheel opnieuw? Er volgt een zoektocht in een donker woud vol vraagtekens en erg weinig antwoorden. Debby vertelt het verhaal vol humor over geloof, wanhoop en liefde. En of je er wijzer uitkomt? Nee. Integendeel. Maar een ding weet ze zeker: als God bestaat heeft hij het zo niet gewild.

Teksten door Debby Petter en Youp van ‘t Hek.
Vrijdag 9 december om 20:30 uur in de City of Wesopa. Kaarten á € 22,50 via www.wesopa.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant