De Maxisweg bij Muiden: niet geschikt als oversteekplaats voor bevers en otters.
De Maxisweg bij Muiden: niet geschikt als oversteekplaats voor bevers en otters. Foto: Provincie Noord-Holland

Werkzaamheden Maxisweg Muiden voor faunaverbinding

Algemeen

WEESP/MUIDEN Als voorbereiding op het maken van een faunaverbinding voert de provincie Noord-Holland grondboringen uit op en rond de Maxisweg in Muiden van maandag 23 januari tot en met vrijdag 10 februari 2023. 

De provincie Noord-Holland wil een faunaverbinding bouwen aan de Maxisweg in Muiden. Deze verbinding is het laatste onderdeel dat nodig is om de natuurgebieden tussen het Naardermeer en het Waterland boven Amsterdam te verbinden. Het project is onderdeel van het Natuurnetwerk Nederland (NNN).

Door deze tunnel kunnen dieren zich veilig verplaatsten tussen natuurgebieden. Hierdoor wordt hun leefgebied een stuk groter, wat goed is voor de biodiversiteit en het herstel van de natuur. Met name de overlevingskansen van otters en bevers, die in het gebied voorkomen, worden door deze ingreep groter, zo meldt de provincie op zijn website.

Het verkeer heeft naar verwachting weinig last van de werkzaamheden, behalve op de dagen dat er een rijstrook dicht is. Verkeersregelaars zorgen er op die dagen voor dat het verkeer er om de beurt langs kan. Dit kan voor wat vertraging zorgen. Een rijstrook van de Maxisweg zal gesloten zijn op dinsdag 24 en woensdag 25 januari 2023 van 9.00 tot 16.00 uur en van maandag 6 tot en met vrijdag 10 februari 2023 van 9.00 tot 16.00 uur. 

Zie voor meer informatie over het project de website van de Provincie Noord-Holland.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant