De Bunniks en aanhangen hadden een succesvol weekend op het NK Masters
De Bunniks en aanhangen hadden een succesvol weekend op het NK Masters Foto's: Aangeleverd

Triton familie zwemt kast vol medailles bij elkaar op NK Masters

Algemeen

WEESP - Niet alleen vader en zoon Bunnik blonken uit tijdens de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen zwemmen in Amersfoort, die afgelopen weekend plaatsvonden, de hele Triton-familie leverde er een prachtige bijdrage. 

Vader Paul Bunnik en zoon Tim uit Weesp zwommen een prima toernooi en werden - niet voor het eerst - op meerdere afstanden Nederlands Kampioen. Paul won in de categorie 65+ goud op 400 meter wisselslag en de 50 meter schoolslag. Verder kreeg hij nog 5 keer zilver omgehangen voor de 100 meter vlinderslag, de 200 meter schoolslag, de 200 meter wisselslag, de 100 meter schoolslag en de 100 meter rugslag.

De medailleoogst van Paul Bunnik

Zoon Tim werd in de categorie 30+ kampioen op 4 afstanden: hij won de 1500 meter vrije slag, de 800 meter vrije slag, de 400 meter vrije slag en de 400 meter wisselslag, en pakte de tweede plaats op de 200 meter wisselslag en de 200 meter vlinderslag. Het is te hopen dat de familie een flinke prijzenkast bezit, want Tim voegde hieraan nog brons op de 200 meter vrije slag aan toe. 

Ook Tamara Grove, de partner van Tim, had een succesvol toernooi, zij wist in haar leeftijdscategorie twee Nederlandse records te vestigen, terwijl moeder Ineke Bunnik zich bij deze wedstrijden nuttig maakte als official.


Tim Bunnik: 7 keer prijs


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant