Afbeelding

Beslissing station pas in de lente

Algemeen

WEESP - Het duurt nog tot zeker tot het voorjaar tot er meer duidelijkheid komt over de toekomst van station Weesp. Er wordt op dit moment achter de schermen nog druk gerekend.

De toekomst van het station begint een behoorlijk ingewikkeld verhaal te worden. Duidelijk is dat er straks meer treinen langs Weesp moeten rijden, maar onduidelijk is wat nou de gevolgen ervan zijn.

Door het Rijk werden drie varianten voor het station bedacht, die werden gepresenteerd op een bijeenkomst in de Grote Kerk. Maar die drie zijn eigenlijk te duur, dus is er opdracht gegeven voor een vierde 'snelle' variant. Ook die is inmiddels onderzocht, maar daar zijn de kosten nog niet van bekend. Het kan dus goed dat die variant ook te duur is en dan moet er gekeken worden of het Rijk meer geld beschikbaar wil stellen.

Ook is er ondertussen een nieuwe analyse gemaakt waarin is gekeken of alle varianten bij Weesp wel zijn onderzocht en of er niet opeens nog een extra variant kan opduiken. Dat is niet geval; volgens het onderzoek is alles onderzocht. 

Alle varianten worden in mei opnieuw bekeken en dan wordt er een beslissing genomen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant