De hele familie in één flat.
De hele familie in één flat.

Met zijn zestienen in één huis

Algemeen

WEESP – Al meer dan een jaar woont de familie Arrais met zestien bewoners in de leeftijd van zeven maanden tot tachtig jaar noodgedwongen in een flat aan de Ingelandenstraat. Normaliter geschikt voor hooguit acht mensen, puilt het appartement met haar zestien bewoners nu uit.

Dit kan echt niet meer zo. Zowel woningcorporatie Ymere als de gemeente is op de hoogte van de schrijnende situatie. De familie Arrais luidt de noodklok: "Wie doorbreekt onze onmenselijke woonsituatie?"

We houden het niet langer vol'. De broers Mustafa en Abdellah Arrais wonen met hun gezinnen in bij hun bejaarde ouders aan de Ingelandenflat. De flat puilt uit.

Kastje en de muur
Ze voelen zich van het kastje naar de muur gestuurd. Woningcorporatie Ymere wijst naar de gemeente Weesp en Weesp wijst naar Abdellah, de Nederlander van Marrokkaanse afkomst, als aanstichter van het probleem: hij besloot vorig jaar het slechte economische klimaat in Dubai, waar hij sinds 2001 woonde, te ontvluchten en terug te keren naar zijn vroegere woonplaats Weesp. Vooraf liet hij zich informeren en werd hem verteld dat hij met zijn gezin via een urgentieverklaring snel aan een woning kon komen.

Dat bleek niet het geval

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant