Afbeelding

Geen steun voor Stadsfonds

B2b

WEESP - Een stadsfonds in Weesp is op dit moment nog ver weg. De recente inventarisatie van IVW en WDO leidt ertoe dat er bij de gemeente waarschijnlijk geen verzoek wordt ingediend voor zo'n stadsfonds.

In Hilversum is het stadsfonds een succes. Er is daar vorig jaar een substantiële bijdrage geleverd aan wel 25 activiteiten die de aantrekkelijkheid en het economisch klimaat van de Mediastad versterken. In heel Nederland zijn wel veertig gemeenten met zo'n stadsfonds. Gemeente en ondernemers dragen bij aan dit fonds, waarna er via een eigen stichting initiatieven kunnen worden ondersteund waar de ondernemers van meeprofiteren.

De Weesper detaillisten hebben daar wel oren naar. B en W van Weesp wilden meewerken op voorwaarde dat 'de markt' met een initiatief komt dat draagvlak heeft. De financiering zou helemaal uit de private sector moeten komen. Het idee was om de ozb op niet-woningen te verhogen. Niet alleen bedrijven en winkels, ook verenigingen en agrariërs zouden dus moeten meebetalen.

De IVW vroeg haar leden te reageren en benaderde enkele grote ondernemers, die het meeste zouden moeten bijdragen. Eind oktober was er bovendien een informatieavond. De respons op dit alles was zodanig dat het IVW-bestuur zich niet vierkant achter dit voorstel kan scharen. Hoe nu verder? Dat is afwachten.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant