Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Mamabrood levert 50.000 euro op voor Cordaid Memisa

B2b

WEESP - Het met de grondstoffen van Bakels Weesp gebakken Mamabrood blijft geld opleveren voor moeder- en kindzorg in arme gebieden. Maandag werd een cheque uitgereikt aan hulporganisatie Cordaid. Eric Tijhof (rechts op de foto) vertegenwoordigde daarbij het Weesper bedrijf. 

MamaBrood werd in 2012 geïntroduceerd in samenwerking met Bakels Bakkerijgrondstoffen uit Weesp. Vele bakkerijen in Nederland omarmden het idee door het brood te verkopen en een deel van de opbrengst af te staan aan Cordaid.

Maandag kon de cheque van 50.000 euro overhandigd worden. Inmiddels is het bedrag al weer verder opgelopen tot bijna 60.000 euro. Cordaid zet zich in voor moeders en kinderen in ontwikkelingslanden. Elke anderhalve minuut overlijdt er een vrouw tijdens haar zwangerschap of bevalling. Van ieder verkocht MamaBrood gaat 20 cent naar de bestrijding van moedersterfte. Door de verkoop van MamaBrood hebben in de afgelopen jaren ruim 4000 vrouwen een ongecompliceerde bevalling gehad in een kliniek onder geschoolde medische begeleiding.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant