Afbeelding

Huub Wansink: 'In Weesp kon ik nog dorpstandarts zijn'

B2b

WEESP - Na dertig jaar tandarts in Weesp te zijn geweest draagt Huub Wansink per 1 januari 2017 zijn praktijk in Leeuwenveld over aan Marjolein de Jong. De aardige woorden en vriendelijke gebaren op zijn afscheid ervaart Wansink als overweldigend: "Ik heb me altijd de dorpstandarts gevoeld".

Huub Wansink (63) is nog steeds een beetje beduusd van alle positieve aandacht van zijn patiënten. Tijdens zijn afscheidsreceptie eind november in De Hogeweyk stonden mensen rustig een uur voor hem in de rij en de stapel met kaartjes met aardige tekstjes groeide maar door.

Wansink: "Blijkbaar heb ik als tandarts meer voor mensen betekent dan ik dacht. Ik hoor terug dat patiënten vooral de mooie gesprekken buiten de tanden en de kiezen om hebben gewaardeerd. Daar nam ik ook de tijd voor. het was ook de reden om altijd te blijven kiezen voor een kleinschalige praktijk - met toch wel 2500 patiënten, vergis je niet - waarin ik zelf kon bepalen hoe ik met mijn tijd omging en hoe ik de dingen deed. Onpersoonlijk aan gebitten sleutelen ligt mij niet".

Leeuwenveld
Dertig jaar geleden nam Wansink de praktijk over van tandarts Vleeskruijer aan de Sinnigvelderstraat. Dolblij was hij ermee, want in de jaren tachtig was het vinden van een eigen praktijk niet zo eenvoudig. Beroemd is zijn 'Wall of fame', een fotocollage van kinderen die nog nooit een gaatje hebben gehad. Vijf jaar geleden verhuisde de praktijk naar het toen nog lege Leeuwenveld. Wansink: "Dat was een gedwongen keuze vanwege de renovatie van de flat maar het heeft goed uitgepakt. In het begin ving ik patiënten zwaaiend op straat op, het was nog echt zoeken... maar dat wende gauw. Leeuwenveld is een heerlijke plek om te werken.

Marjolein de Jong werkt al een aantal jaren in de praktijk. Ook assistenten Linda van der Zee en Antoinette Wallenburg blijven de vertrouwde gezichten, mede hierdoor verloopt de overdracht vloeiend. De Jong: "In mijn generatie is het kiezen voor kleinschaligheid niet meer zo vanzelfsprekend, maar het past enorm bij mij. Huub en ik hebben dezelfde kijk op tandheelkunde, ik heb er dan ook ontzettend veel zin in."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant