<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Pixabay

Wormpjes Schildersbuurt doen goed hun best

  Buurt / wijk

WEESP - De honderdduizenden regenwormen om de wateroverlast van de Schildersbuurt tegen te gaan doen goed hun best. Dat stelt Ymere. 

De wormen, 184.000 stuks om precies te zijn, werden afgelopen zomer geplaatst in de binnentuinen van de Ymere-flats aan de Jozef Israëlsstraat, Frans Halsstraat, Vincent van Goghstraat en Rembrandt van Rijnstraat. Daar was al veel langer sprake van wateroverlast. Als het even flink regende werden de binnentuinen een grote modderpoel, doordat de klei-achtige grond het water slecht doorliet. 

De geplaatste wormen graven een gangenstelsel, waardoor de klei het water wel beter doorlaat. En dat werkt. Volgens Ymere is het resultaat boven verwachting. 

Bovenal hebben de wormen de bloedhete zomer goed overleefd. "We waren even bang dat de hete zomer de nodige slachtoffers had gemaakt, maar dat valt gelukkig mee. De wormen hebben zich tot drie meter diepte ingegraven en daarmee de hitte overleefd. Daar is het permanent vochtig en koel", zegt Ymere-regiomanager Kim Ronner. "Eens in de zoveel tijd komen de beestjes naar boven. Er ontstaan dan van die kleine hoopjes aarde. En her en der een vogel die hoopt op een smakelijke snack."

De komende maanden worden een aantal planten in de binnentuin die de hitte niet hebben overleefd vervangen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227972&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227974&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=weespernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

© Copyright Enter Media. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pubble.

Privacy-statement.