Wilde bloemen langs de gracht dankzij Weesp Begroot.
Wilde bloemen langs de gracht dankzij Weesp Begroot. Foto: WeesperNieuws

Doe mee aan Weesp Begroot

Buurt & wijk

WEESP - Bewoners kunnen weer meedenken en meebeslissen over hun eigen buurt. Onder de naam ‘Weesp Begroot’ stelt de gemeente dit jaar 100.000 euro beschikbaar voor buurtplannen. Het is de bedoeling dat het plan de leefbaarheid in Weesp of Driemond vergroot of zorgt voor meer verbinding in de wijk.

Plannen indienen

Inwoners met een goed idee of initiatief voor Weesp of Driemond hebben tussen 1 november en 30 november 2023 de tijd om hun plan in te dienen. Dat kan door hier het formulier in te vullen. De ingediende plannen worden door de gemeente getoetst op haalbaarheid. Als het plan haalbaar is en voldoet aan de spelregels, dan kan erop gestemd worden.

Bijeenkomst op 16 november

Op donderdag 16 november organiseert de gemeente een bijeenkomst over Weesp Begroot. Inwoners van Weesp en Driemond die een goed idee of initiatief voor hun buurt hebben of tips en adviezen willen krijgen hoe je een plan indient en haalbaar maakt, zijn dan van harte welkom. Er is ook voldoende gelegenheid om vragen te stellen. 

Stemmen

Inwoners van Weesp en Driemond van 12 jaar en ouder kunnen in februari 2024 een stem uitbrengen op hun favoriete plannen. Je krijgt hiervoor een brief met stemcode thuisgestuurd waarmee je online kunt stemmen. Wie minder digitaal vaardig is, kan telefonisch contact opnemen met de gemeente om een stem uit te brengen. Uiteindelijk bepalen bewoners zelf welke plannen uitgevoerd worden met het totaalbudget van 100.000 euro. In maart 2024 wordt bekend gemaakt welke plannen de meeste stemmen hebben behaald en uitgevoerd worden.

De bijeenkomst op 16 november is van 18.30 - 20.30 uur in Het Lichthuis, Waagplein 10. Aanmelden kan via een e-mail naar weespbegroot@amsterdam.nl. Zet in de mail ook of je al een concreet idee of plan hebt en wat dat plan inhoudt.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant