Aan de eerste editie van Weesp Begroot hield Don Bosco een klimpark over en ook dat had veel voeten in de aarde.
Aan de eerste editie van Weesp Begroot hield Don Bosco een klimpark over en ook dat had veel voeten in de aarde. Foto: Marieke van Veen

Nog ruime week voor indienen ideeën ‘Weesp Begroot’

Algemeen

WEESP Verwacht niet, zo leert de ervaring, dat een goedgekeurd plan in het kader van Weesp Begroot snel wordt gerealiseerd, maar ideeën voor de editie van dit jaar kunnen nog tot en met 27 november worden ingediend.

De gemeente Amsterdam heeft het stokje overgenomen van de gemeente Weesp om Weesp Begroot in de lucht te houden. Onder de naam Weesp Begroot stelt de gemeente Amsterdam 40.000 euro beschikbaar voor buurtplannen die de leefbaarheid in Weesp of Driemond vergroot of zorgt voor meer verbinding in de wijk. Weespers en Driemonders kiezen uit de ideeën wat hen het meeste aanstaat.

Wat die verwachting betreft: in elk geval drie van de vier prijswinnende ideeën die in 2021 de eindstreep haalden, zijn nog niet gerealiseerd. Het zijn een jeu de boulesbaan in de Breitnerstraat, het opknappen van de tuin van buurtkamer De Kastanje en een hondenuitlaatplek in Weespersluis. Onder andere personele problemen  bij de gemeente en, in het geval van de hondenspeelplek, het vinden van een goede locatie, spelen de ideeën parten. Het vierde idee dat won is dat er meer tegels zouden worden gelicht, maar in de openbare ruimte is daarvan niet helder wat daarvan is gerealiseerd. Wel was er de oproep om  tegels te lichten in prive tuinen, maar die oproep valt buiten Weesp Begroot.

Nieuwe editie

De vertraging bij de uitvoering heeft er echter niet toe geleid om een nieuwe editie te starten en leuke ideeën insturen kan nog tot en met 27 november. Dat kan door het formulier in te vullen dat te vinden is op de pagina van Weesp Begroot. De ingediende plannen worden door de gemeente getoetst op haalbaarheid. Als het plan haalbaar is en voldoet aan de spelregels, dan kan erop gestemd worden.
Alle inwoners van Weesp en Driemond van 12 jaar en ouder kunnen een stem uitbrengen op hun favoriete plannen. U krijgt een brief met stemcode thuisgestuurd waarmee u online kan stemmen.
Bent u minder digitaal vaardig? Dan is het mogelijk telefonisch contact op te nemen met de gemeente om uw stem uit te brengen. In februari 2023 wordt bekend gemaakt welke plannen de meeste stemmen hebben behaald.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant