Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Tweede editie van Weesp Begroot van start

Algemeen

WEESP Na een eerste editie van Weesp Begroot vorig jaar, kunnen inwoners nu plannen indienen voor een tweede editie.

“Heeft u een plan of idee waar uw buurt beter en mooier van wordt? Doe dan mee,” schrijft de gemeente. In totaal is er 30.000 euro beschikbaar gesteld om drie winnende plannen uit te voeren, per plan is er dus 10.000 euro beschikbaar. “Het is de bedoeling dat het plan de leefbaarheid in Weesp vergroot of zorgt voor meer verbinding in de wijk.”

Stemmen

Uiteindelijk kunnen Weespers stemmen op hun favoriete plan en daarmee bepalen hoe het budget wordt besteed. De winnende plannen zullen in 2022 uitgevoerd worden. “Vorig jaar hebben wij gezien hoeveel enthousiaste ideeën er leven in Weesp bij de eerste editie van Weesp Begroot en hoe betrokken iedereen hierbij was,” zegt wethouder Astrid Heijstee. “Ik ben erg benieuwd naar de ideeën die Weespers zelf hebben om Weesp mooier en beter te maken. Dus aarzel niet en dien een goed idee in en wie weet kan dit plan gerealiseerd worden in 2022!”

Meedoen kan door een plan in te dienen tot 28 september via www.weespbegroot.weesp.nl. Plannen die vorig jaar niet wonnen kunnen opnieuw worden ingediend. 

Voorwaarden

Ingediende plannen moeten aan enkele voorwaarden voldoen om in aanmerking voor uitvoering te komen. De plannen moeten bijdragen aan het verbeteren van de leefomgeving of verbinding in de wijk. Daarnaast moeten de plannen in de eerste ronde meer dan dertig ‘likes’ hebben. Vervolgens worden de plannen door de gemeente getoetst op haalbaarheid. 

Bij de eerste editie van Weesp Begroot werden 46 plannen ingediend, waarvan achttien plannen de haalbaarheidstoets wisten te doorstaan. In totaal werden er vervolgens 4453 stemmen uitgebracht op de genomineerde plannen. Uiteindelijk wonnen de plannen voor een klimbos bij Don Bosco en wilde bloemen langs de grachten.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant